FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 29. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 29. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled zanimljivosti iz svijeta

WASHINGTON - Poznato je da kava bistri um i podiže energiju, a američki znanstvenik tvrdi i da osigurava više zdravih antioksidanasa od drugih namirnica ili pića u američkoj prehrani. Nutricionisti preporučuju umjerenost, jer se od previše kave može postati nervozan ili se može povisiti razina lošeg kolesterola. Otkriće Joea A. Vinsona, profesora kemije na sveučilištu Scranton u Pennsylvaniji, omiljenom napitku daje toplu preporuku. Najviše antioksidanasa ljudi dobivaju iz pića, što je suprotno onome kako izgleda na prvi pogled, rekao je. Antioksidansi pomažu u borbi protiv raka i imaju druge povoljne učinke za zdravlje, a u većim količinama nalaze se u žitaricama, voću i povrću.

MAINZ - Umjesto prodornog zvuka školskog zvona njemačke bi učenike uskoro na početak sata ili na odmor mogle pozivati najpoznatije teme klasične glazbe, Beethovenova 5. simfonija ili Ravelov Bolero. Tako drži idejni tvorac pilot projekta, Robert Leonardy, koji je svoju novu metodu podučavanja i učenja već registrirao kod Njemačkog ureda za patente. Početkom rujna, najavio je Leonardy, ta će se metoda, klasika umjesto školskog zvona, kao probni projekt početi primijenjivati u gimanziji u Saarlouisu. Po mišljenju profesora klavira Leonardya, to će pomoći da se djeca i omladina već u ranoj dobi približe klasičnoj glazbenoj kulturi.

MIAMI - Punk trio Green Day osvojio je sedam nagrada MTV-a za glazbene spotove u nedjelju u Miamiju. Green Day je dominirao izvedbom "Boulevard of Broken Dreams" koja mu je donijela šest od sedam nagrada, između ostalog za najbolju video skupinu i najbolji video rock. Missy Elliott je osvojila dvije nagrade za "Lose Control", pop princeza Gwen Stefani također dvije s "Hollaback Girl" i "What U waiting for", kao i novopridošlice Gorrilaz s "Feel Good, Inc". Nagrade za najbolji ženski i muški video spot pripale su Kelly Clarkson i Kanyeu Westu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙