FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet uz kavu

ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta
ZAGREB, 5. kolovoza 2005. (Hina) - Izbor zanimljivosti iz svijeta

BERLIN - Njemačka izdavačka kuća "Langenscheidt", poznata i cijenjena po rječnicima stranih jezika, objavila je manji rječnik muških izraza koji imaju sasvim drukčije značenje nego što žene misle. Primjerice, kada ste zajedno u kupnji, i muškarac kaže da vam to ne pristaje, on zapravo misli da je to preskupo, a kad kaže "kupi ovo", to znači "hoću doma". Autorice tog rječnika su žene, a nadaju se da će bračnim parovima pomoći u rješavanju problema manjka komunikacije - šestog najčešćeg razloga za rastavu u Njemačkoj. U priručniku se također navodi deset pitanja koje žene nikada ne trebaju postavljati muškarcima jer oni naprosto ne razumiju njihovu logiku - poput "Bi li me volio da sam debela i stara?", "Zašto me voliš?" i "O čemu razmišljaš?" .

ROSCOFF - Svjetski šampion u pljuvanju školjki Alain Jourden (44) pokušat će u nedjelju četvrti put osvojiti nagradu grada Maogueriecsa, trofej koji se dodjeljuje najboljem na svijetu u tom "sportu". U tom gradiću u Bretanji očekuje se u nedjelju više od stotinu natjecatelja. Alain Jourden, visok 1,78 metara i težak 80 kilograma, pobijedio je prošle godine "hicem" od 9,38 metara zbog vjetra u prsa. Inače mu je osobni rekord 10,40 metara. Jourdenova tajna počiva u tehnici disanja i u izboru školjki, koje "ne smiju biti ni preteške ni prelagane".

LONDON - Treba li biti imenovan po grčkom ili rimskom bogu? Velikom znanstveniku ili umjetniku? Ili po nekom liku iz "Zvjezdanih staza"? Naime, britanski magazin "New Scientist" pozvao je čitatelje da pomognu dati ime desetom planetu Sunčeva sustava. Novi planet otkrio je američki astronom Mike Brown i privremeno ga nazvao 2003 UB313. Prema pravilima Međunarodne astronomske unije (IAU), naziv mora biti lako izgovorljiv, neuvredljiv, s najviše 16 slova i po mogućnosti sastavljen od jedne riječi. Ime ne smije biti slično nazivima većih ili manjih planeta ni svemirskih tijela. Komercijalni nazivi nisu dopušteni, kao ni imena kućnih ljubimaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙