FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Karlovcu ovog vikenda počinju 10-odnevni 19. karlovački dani piva

ZAGREB/KARLOVAC, 24. kolovoza 2005. (Hina) - U Karlovcu će se od 26.kolovoza do 4. rujna održati tradicionalni 19. Karlovački dani piva,na kojima organizatori očekuju 200 do 300 tisuća posjetitelja.
ZAGREB/KARLOVAC, 24. kolovoza 2005. (Hina) - U Karlovcu će se od 26. kolovoza do 4. rujna održati tradicionalni 19. Karlovački dani piva, na kojima organizatori očekuju 200 do 300 tisuća posjetitelja.

Karlovačke dane piva, kao jednu od najznačajnijih gradskih turističko-gospodarskih manifestacija, danas su u Karlovcu i u Zagrebu predstavili njeni organizatori Grad Karlovac i gradska Turistička zajednica.

Ove se godine u deset dana te manifestacije, po riječima karlovačkog dogradonačelnika Igora Horvata, očekuje više posjetitelja nego lani. Uz Karlovčane i posjetitelje iz cijele Hrvatske, očekuju se i strani turisti koji se na putu iz ili prema Plitvicama zaustave na Dane piva.

Karlovački dani piva svečano će biti otvoreni u večernjim satima u petak 26. kolovoza, a otvorenju će prethoditi povorka od oko 400 sudionika koja će prodefilirati gradom.

Dani piva će se održati na prostoru Športsko-rekreacijskog centra Korana u blizini gradskog stadiona, a gostima će se uz svakodnevne zabavne sadržaje i koncerte ponuditi i gastronomski specijaliteti karlovačkog kraja.

Manifestaciju će i ove godine, po četvrti put, pratiti i Obrtnički sajam, sa sudionicima iz četiri županije, a svoju će djelatnost predstaviti i Hrvatske šume.

Horvat je istaknuo da oko 50 posto sredstava proračuna te manifestacije, posebno za besplatne koncerte hrvatskih 'zabavnjaka', pokrivaju sponzori.

Napomenuo je i da postoji ideja da se od iduće godine Dani piva 'presele' u listopad, te da postanu nacionala pivska manifestacija u koju bi se uključili svi hrvatski proizvođači piva.

Po prvi puta u manifestaciju se uključuju i Hrvatske željeznice (HŽ), koje će 2. rujna organizirati poseban vlak "Pivo Express" iz Zagreba do Karlovca i nazad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙