FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Industrija piva podržava prijedlog novog Pravilnika o ambalažnom otpadu

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Grupacija proizvođača piva, slada ihmelja Hrvatske gospodarske komore (HGK) podržava donošenje novogPravilnika o ambalažnom otpadu kojim bi se uveo depozit (kaucija) naambalažu na pića, odnosno na sve plastične i nepovratne staklene boce,limenke i tetrapak pakiranja koji obvezuje sve proizvođače da zbrinuveći dio ambalažnog otpada.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Grupacija proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore (HGK) podržava donošenje novog Pravilnika o ambalažnom otpadu kojim bi se uveo depozit (kaucija) na ambalažu na pića, odnosno na sve plastične i nepovratne staklene boce, limenke i tetrapak pakiranja koji obvezuje sve proizvođače da zbrinu veći dio ambalažnog otpada.

Kazao je to na današnjem susretu s novinarima predsjednik Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja HGK Pero Ivanković.

Smatra da uvođenje depozita od 0,5 kuna na svaku jedinincu ambalaže neće dovesti do povećanja cijena piva.

Ivanković je kazao i kako će uvođenjem novog pravilnika biti sačuvan povratni business što je vrlo značajno za industriju piva koja i posluje na tom principu. Neprihvaćanjem pravilnika, mišljenja je, uništio bi se povratni business u koji je industrija piva uložila značajna sredstva.

Ivanković je istaknuo kako industrija piva 75 posto ambalaže zbrinjava sama, odnosno nekih 500 milijuna raznih boca godišnje.

Donošenje Pravilnika, koji je najavljen iz Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Ivanković drži dobrim modelom gospodarenja ambalažnim optadom te ističe kako je on u skladu s visokim ekološkim standardima.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙