FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osječka pivovara poslovala s dobiti od 4 milijuna kuna

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pivovara Osijek, proizvođać piva ibezalkoholnih pića, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine netodobit od 4,07 milijuna kuna, dok je isto lanjsko razdoblje završila sagubitkom od 3,34 milijuna kuna, podaci su objavljeni u financijskomizvješću tvrtke koje je prenijela Varaždinska burza.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Pivovara Osijek, proizvođać piva i bezalkoholnih pića, ostvarila je u prvom polugodištu ove godine neto dobit od 4,07 milijuna kuna, dok je isto lanjsko razdoblje završila sa gubitkom od 3,34 milijuna kuna, podaci su objavljeni u financijskom izvješću tvrtke koje je prenijela Varaždinska burza.

Ukupni prihodi tvrtke u prvom polugodištu iznosili su 45,47 milijuna kuna i manji su 8,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine kada su bili 49,67 milijuna kuna.

Prihodi od prodaje u zemlji smanjeni su 11,6 posto na 42,19 milijuna kuna, dok su prihodi od prodaje u inozemstvu znatno porasli, na nešto više od milijun kuna.

Ukupni rashodi tvrtke smanjeni su 21,8 posto na 41,39 milijuna kuna.

Uprava tvrtke ističe da je ostvarena dobit u planiranom iznosu, te da su rezultati poslovanja pozitivni i imaju trend rasta. Zarada po dionici je 39,59 kuna, što uprava tvrtke u komentaru izvješća ocjenjuje zadovoljavajućim u usporedbi sa istim poslovnim razdobljima u prethodnim godinama.

Vlasnička struktura se znatno promijenila u odnosu na isto lanjsko razdoblje i povećan je udjel domaćih dioničara u odnosu na strane državljane, ističe se u komentaru.

Tako je najveći pojedinačni dioničar Gucić Tonina sa 24,92 posto dionica, a slijedi tvrtka Rudar sa 16 posto dionica.

(Hina) xnz yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙