FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 15,30 sati

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

OSIJEK - Zbog trovanja klorom na bazenima osječkog kupališta "Copacabana" sinoć je četvero djece, dvije djevojčice i dva dječaka, zatražilo pomoć liječnika na dječjem Odjelu osječke Kliničke bolnice, potvrdila je za Hinu zamjenica voditelja dječjeg Odjela Ljerka Pinotić. Riječ je o djeci u dobi od dvije, četiri i pol, pet i dvanaest godina koju su u bolnicu dovezli njihovi roditelji, a dovezena su sa simptomima gušenja dok se jednom od njih pojavila i pjenušava slina na ustima. Pomoćnik ravnatelja Ivan Mihaljević izjavio je kako bi djeci, da se nije pravodobno reagiralo, prijetila opasnost od edema pluća. No, dodao je, nakon terapije kisikom i kortikosteroidima, nema opasnosti od težih posljedica za organizam. U tvrtki Sportski objekti, koncesionaru kupališta "Copacabana", priznaju da se dogodio kvar na crpki u dječjem bazenu s posljedicom curenja viška klora, ali i da je kvar brzo saniran.

RIJEKA - Potpredsjednik HSP-a Miroslav Rožić na današnjoj je konferenciji za novinare izjavio da je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić "negacija demokracije", što dokazuje činjenica da se Bandić proglasio skupštinama sva 23 gradska poduzeća u Zagrebu. Bandić ima "određeno pokriće" za takvo ponašanje jer je dobio 41 posto glasova na izborima, ali je na izbore izašlo samo 35 posto birača što, po Rožiću, pokazuje da građani nisu svjesni svoje uloge u demokraciji. Komentirajući događaje u Osijeku, Rožić je ustvrdio kako ne postoji "slučaj Osijek" nego "slučaj Glavaš", a riječ je o političkom progonu koji nema nikakve veze s ulaskom Hrvatske u EU ni s testiranjem hrvatskog pravosuđa.

ZAGREB - Hrvatski školski sindikat Preporod zatražio je danas ocjenu ustavnosti izmjena Zakona o javnom okupljanju kojima je zabranjeno prosvjedovanje na Markovu trgu. Sindikat je danas uputio Ustavnom sudu takav prijedlog ocjenjujući da odredba o zabrani javnog okupljanja pred zgradom Vlade krši temeljna ljudska prava zajamčena Ustavom. U Preporodu vjeruju da će Ustavni sud ukinuti zakon, koji treba stupiti na snagu idućeg tjedna, jer se njime zabranjuje okupljanje na javnoj prometnoj površini, ali i stoga što nije izglasan većinom glasova svih saborskih zastupnika već s jednim glasom manje.

ZAGREB - Pedesetak članova Udruge Nezavisni dragovoljci hrvatski (NDH) okupilo se danas na Trgu bana Jelačića prosvjedujući jer im se rektorica zagrebačkog Sveučilišta Helena Jasna Mencer nije ispričala na njihov zahtjev zbog, kako tvrde, uvrjeda nanesenih djeci hrvatskih branitelja u vezi s njihovim povlaštenim statusom pri upisu na fakultete. Predsjednica Udruge NDH Slavica Hruškar izjavila je na današnjem prosvjednom skupu da više ne traže rektoričinu ispriku, ali traže da se prestanu prozivati djeca hrvatskih branitelja.

ZAGREB - Tajnost podataka o svjedoku kojega se uključuje ili je već uključen u program zaštite bitna je za uspješnu zaštitu svjedoka i postupka, tako je činjenicu da su mediji objavili puno ime i prezime zaštićenog svjedoka Krunoslava Fehira, koji je saborskog zastupnika Branimira Glavaša optužio za zločin protiv civila 1991. u Osijeku, komentirao zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel dan prije no što se svjedok i sam razotkrio pred televizijskim kamerama.

ZADAR - U Zadru je danas potpisan Sporazum o osnivanju koordinacije Vijeća nacionalnih manjina Zadarske županije, u kojem će manjine usklađivati svoje interese. Sporazum su za sada potpisali predstavnici četiriju nacionalnih manjina: srpske, albanske, bošnjačke i slovenske. Ostale manjine još nisu izabrale svoje predstavnike te će se naknadno pridružiti, rečeno je pri potpisivanju sporazuma.

ZAGREB/RAB - Potpredsjednica Vlade i ministrica branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisala je danas na Rabu sa zadrugom hrvatskih branitelja "Rab 90-95" Ugovor o novčanoj potpori Ministarstva od 150.000 kuna, priopćilo je Ministarstvo. Zadrugu "Rab 90-95" osnovalo je lani osam branitelja s Raba koji su počeli organiziranu proizvodnju povrća i uzgoj koza i ovaca. U suradnji s braniteljskom zadrugom "Duga Resa" u Dugoj Resi, koji su također nazočili današnjem posjetu ministrice, rapski branitelji opskrbljuju hotelski kompleks "Imperijal", a dijelom i maloprodajna mjesta na otoku Rabu.

ZAGREB - Grupacija proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore (HGK) podržava donošenje novog Pravilnika o ambalažnom otpadu kojim bi se uveo depozit (kaucija) na ambalažu na pića, odnosno na sve plastične i nepovratne staklene boce, limenke i tetrapak pakiranja koji obvezuje sve proizvođače da zbrinu veći dio ambalažnog otpada. Kazao je to na današnjem susretu s novinarima predsjednik Udruženja proizvođača piva, slada i hmelja Hrvatske gospodarske komore Pero Ivanković. Smatra da uvođenje depozita od 0,5 kuna na svaku jedinincu ambalaže neće dovesti do povećanja cijena piva.

PULA - U teškom ubojstvu koje se rano jutros dogodilo u Puli nakon svađe oko parkiranja, ubijen je 52-godišnji Arminio Hervatin iz Pule dok je njegov 27-godišnji sin Dean teško ranjen i za njegov se život bore liječnici u pulskoj Općoj bolnici, izvjestio je danas novinare načelnik kriminalističke policije Policijske uprave istarske Dragutin Cestar. Počinitelj ubojstva je 41-godišnji Ranko Ćosić iz Pule kojeg su djelatnici policije nakon ubojstva zatekli na mjestu nesreće u stanu kuće u ulici 43. istarske divizije 31 u pulskoj četvrtu Šijana i uhitili ga.

ZAGREB - Početkom školske godine 2005./2006. izaći će četvrto izdanje računalnog programa za učenje i provjeru znanja osnovnoškolaca CD "Učilica", napravljenog u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa. U odnosu na prijašnja tri izdanja, nova CD Učilica sadržajno će biti kvalitetnija i grafički razigranija jer je u cijelosti napravljena u trodimenzionalnoj (3D) animaciji, ističe se u priopćenju autora CD-a tvrtke Markot.tel. Novi CD Učilica sadrži više od 35 tisuća pitanja iz obveznog školskog gradiva, a sastavili su ih učitelji i nastavnici osnovnih škola. Program sadrži pitanja za svaki od osam razreda.

ZAGREB - Pedesetsedmi frankfurtski "Buchmesse", najveći svjetski sajam knjiga, multimedije i komunikacija, održat će se od 19. do 23. listopada. Na sajmu se očekuje oko 6700 izlagača iz 110 zemalja s više od 350.000 knjiga, audiozapisa i videozapisa, novina, časopisa, beletristike, školske i obrazovne literature, stručne i znanstvene literature, izložaka iz multimedije i elektronike, monografija, stripova i ostalih tiskovina i sadržaja iz bogata programa, stoji u današnjem priopćenju Generalturista.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙