FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska udruga sudionika Bleiburga protiv prikazivanja "Kapelskih kresova"

ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sudionika Bleiburgai Hrvatskih križnih putova pridružila se danas protestu Udrugebranitelja "Podravke" (UBIUDR) zbog ponovnog prikazivanja serije"Kapelski kresovi" na Hrvatskoj televiziji (HTV).
ZAGREB, 26. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatska udruga sudionika Bleiburga i Hrvatskih križnih putova pridružila se danas protestu Udruge branitelja "Podravke" (UBIUDR) zbog ponovnog prikazivanja serije "Kapelski kresovi" na Hrvatskoj televiziji (HTV).

"Pridružujemo se osobito stavu branitelja Podravke koji glasi - ako je uistinu bilo tako kako smo gledali u "Kapelskim kresovima", onda se s pravom postavlja pitanje zbog čega je srušena Jugoslavija i komunistička partija, a crvena zvijezda postala jedan od najomraženijih simbola", navodi u priopćenju udruga.

"U 'Kapelskim kresovima' riječ je o apologiji crvene zvijezde kao simbola svjetskog komunističkog, totalitarnog, neljudskog, terorističkog sustava koji je prouzročio 100 milijuna žrtava samo tijekom Drugog svjetskog rata. Veličanjem komunističkih partija Jugoslavije i Hrvatske, koje se propagiraju na način kako to nije radio ni agitprop u Staljinovo vrijeme, lažno se i neistinito prikazuje, iskrivljuje i krivotvori hrvatska povijest, s vrijeđanjem stotina tisuća Hrvatica i Hrvata koje su pobili partizani, ali i gotovo milijun pa i više milijuna hrvatskih pučana koji su desetljećima trpjeli komunistički i partizanski teror, šikaniranje i maltretiranje", navodi se, među ostalim, u priopćenju Hrvatske udruge sudionika Bleiburga i Hrvatskih križnih putova, koje je potpisao predsjednik udruge Hrvoje Šošić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙