FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mitropolit SPC-a u Crnoj Gori pozvao Karadžića na predaju Haškom sudu

PODGORICA, 25. kolovoza 2005. (Hina/APA) - Mitropolit Srpskepravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije (Radović) pozvao jebivšeg političkog vođu bosanskih Srba i haškog bjegunca RadovanaKaradžića da se dobrovoljno preda Haškom sudu, prenijela je u četvrtakaustrijska agencija APA.
PODGORICA, 25. kolovoza 2005. (Hina/APA) - Mitropolit Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori Amfilohije (Radović) pozvao je bivšeg političkog vođu bosanskih Srba i haškog bjegunca Radovana Karadžića da se dobrovoljno preda Haškom sudu, prenijela je u četvrtak austrijska agencija APA.

"Da sam na njegovom mjestu, otišao bih u Haag. Ali odluku o tome mora donijeti Karadžić osobno", rekao je Amfilohije u svom prvom intervjuu za strane novinare nakon završetka rata u BiH.

U medijima se već duže vrijeme mitropolita SPC-a u Crnoj Gori Amfilohija smatra jednom od ključnih osoba za uspješno dugogodišnje Karadžićevo skrivanje od Haškog tribunala.

Amfilohije je odbacio navode medija da se Karadžić uz njegovu pomoć skriva u izoliranom samostanu Ostrog u teško dostupnim crnogorskim planinama.

Karadžić se ne skriva u navedenom manastiru, niti u susjednom samostanu Jovan Do postoji sustav podzemnih tunela, rekao je Amfilohije ali pritom nije htio kategorički isključiti mogućnost da bi se Karadžić ipak mogao pronaći na crkvenom tlu. "Na ovom svijetu čuda sve je moguće", rekao je Amfilohije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙