FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisak: Priprema se predaja Radovana Karadžića na teritoriju Crne Gore

PODGORICA, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Crnogorski neovisni tjednik"Monitor" piše u broju od četvrtka, pozivajući se na svoje izvore"bliske crnogorskim vlastima", kako se "predaja Radovana Karadžića nateritoriju Crne Gore priprema u dogovoru sa srpskim sigurnosnimstrukturama, koje su zajedno s Crkvom i vojskom najzaslužnije što seon dugo i uspješno skriva".
PODGORICA, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Crnogorski neovisni tjednik "Monitor" piše u broju od četvrtka, pozivajući se na svoje izvore "bliske crnogorskim vlastima", kako se "predaja Radovana Karadžića na teritoriju Crne Gore priprema u dogovoru sa srpskim sigurnosnim strukturama, koje su zajedno s Crkvom i vojskom najzaslužnije što se on dugo i uspješno skriva".

"Pregovori o predaji bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića Haškom tribunalu intenzivirani su i on bi već u rujnu iz Crne Gore mogao otputovati u Haag, piše Monitor.

Pozivajući se na izvore bliske stranim obavještajnim strukturama, Monitor saznaje da Karadžić o predaji pregovara s Amerikancima, dok se Europljani "drže po strani".

"Karadžić bi se mogao predati nekoliko dana pred početak pregovora o pridruživanju Srbije i Crne Gore Europskoj uniji (EU), koji su predviđeni za listopad", priopćeno je Monitoru.

Izvor tjednika navodi da se sve više sumnja da se Karadžić skriva u Crnoj Gori, u Jovan dolu, u nekom objektu Srpske pravoslavne crkve (SPC) ili među svojim sljedbenicima i plemenicima.

Monitor procjenjuje da bi Crna Gora, iako je poznato da ona nema kontrolu nad Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC), mogla imati velikih problema ako se Karadžić preda na njenom teritoriju.

"Crnogorske vlasti nemaju kontrolu nad crkvenim objektima. One nisu imale ni sliku kompleksa manastira u Jovan dolu", tvrdi Monitor.

"Sada te strukture, preko Karadžića, Crnoj Gori pokušavaju zadati još jedan udarac. U crnogorskom državnom vrhu strahuju da im se sprema čitava igra u završnici Karadžićevog hajdukovanja", piše Monitor.

Početkom ove sedmice, prema tvrdnjama podgoričkog tjednika, više novinara svjetskih medija opet je doputovalo u Crnu Goru. Neki od njih razgovarali su s najvišim crnogorskim dužnosnicima, a jedan europski novinar, koji drugi put u mjesec dana dolazi u Podgoricu, kazao je da se "spektakl Radovanove predaje iščekuje od Washingtona do Tokija već čitavo desetljeće".

"Nestrpljivi smo, ali ne bismo samo zbog neosnovanih glasina obilazili Crnu Goru", prenosi Monitor izjavu tog novinara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙