FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puhovski: nikada nisam spominjao Glavaša kao odgovornoga za zločine

ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog helsinškogodbora za ljudska prava (HHO) Žarko Puhovski odbacio je danas prozivkeBranimira Glavaša da traži svjedoke i dokumente koji bi ga (Glavaša)optužili za ratne zločine u Osijeku 1991. i 1992., ustvrdivši danikada Glavaša nije spominjao kao odgovornoga za te zločine.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora za ljudska prava (HHO) Žarko Puhovski odbacio je danas prozivke Branimira Glavaša da traži svjedoke i dokumente koji bi ga (Glavaša) optužili za ratne zločine u Osijeku 1991. i 1992., ustvrdivši da nikada Glavaša nije spominjao kao odgovornoga za te zločine.

"Nikada i ni u kojoj prilici nisam rekao da znam bilo što o Glavaševoj krivnji i odgovornosti za zločine u Osijeku. Pomagao sam ljudima koji su to od mene tražili jer nisu imali povjerenja u državne institucije da to povjerenje ipak steknu", izjavio je Puhovski za Hinu reagirajući na Glavaševe navode.

Napomenuo je da je krajem prošlog mjeseca u "Glasu Slavonije" objavljen njegov stav "da će prvi urlati ako Glavaša optuže prema sadašnjem stanju stvari", kojega se i danas drži.

Glavaš je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Osijeku prozvao Puhovskog da ga ne zanima tko je izvršio likvidacije civila u Osijeku već da samo traži svjedoke i dokumente koji bi ga optužili.

Predsjednika HHO-a prozvao je i da, kao čelnik glavne organizacije za ljudska prava, ne staje u "obranu čovjeka koji nije ni optužen, a neki mediji su mu već presudili", ponovivši da je žrtva političke i medijske kampanje kojom ga se po svaku cijenu želi proglasiti odgovornim za ubojstva.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙