FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeksova čestitka u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Povodom 10. obljetnicevojno-redarstvene operacije "Oluja", Dana pobjede i domovinskezahvalnosti, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio jedanas u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno čestitkusvim građanima Republike Hrvatske.
ZAGREB, 3. kolovoza 2005. (Hina) - Povodom 10. obljetnice vojno-redarstvene operacije "Oluja", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas u ime svih zastupnika Hrvatskog sabora i svoje osobno čestitku svim građanima Republike Hrvatske.

"U ime Hrvatskog sabora čestitam svim hrvatskim građankama i građanima veliki praznik - Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti blagdan je pobjede koja se od iskona vodila između dobra i zla. To je dan koji nas obvezuje na punu odgovornost i afirmaciju vrijednosti ljudi koji su predvodili najveću vojnu pobjedu u povijesti našeg hrvatskog naroda.

10. obljetnica vojno-redarstvene operacije "Oluja" za nas znači podsjećanje na najblistaviju velebnu akciju, osloboditeljsku akciju kojom je veliki dio hrvatskog državnog teritorija vraćen pod punu kontrolu, jurisdikciju i suverenitet Republike Hrvatske.

Obljetnica za hrvatski narod i građane Republike Hrvatske predstavlja zahvalnost svima onima koji su dali svoj doprinos u toj akciji, brojnim znanim i neznanim junacima. Posebice odajemo počast i zahvalnost onima koji su položili svoje živote kao vječno i trajno sjećanje na pravedni Domovinski rat.

Ovo je također prigoda da duboko i svestrano promislimo što nam je činiti u budućnosti da svoju Domovinu izgradimo kao zemlju blagostanja i pravde, kao državu u svemu ravnopravnih hrvatskih građana na putu prema Europskoj uniji.

Srdačno čestitam svima Dan pobjede i domovinske zahvalnosti", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙