FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ashdown traži od RS ubraznje istrage o Srebrenici

BANJA LUKA, 27. srpnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik za BiH PaddyAshdown zatražio je od premijera Republike Srpske (RS) PereBukejlovića da se formira istražna podskupina Radne skupine zaSrebrenicu, čija bi zadaća bila da se ubrza dostavljanje imena osobaodgovornih za zločin u Srebrenici, objavile su u srijedu banjalučkeNezavisne novine.
BANJA LUKA, 27. srpnja 2005. (Hina) - Visoki predstavnik za BiH Paddy Ashdown zatražio je od premijera Republike Srpske (RS) Pere Bukejlovića da se formira istražna podskupina Radne skupine za Srebrenicu, čija bi zadaća bila da se ubrza dostavljanje imena osoba odgovornih za zločin u Srebrenici, objavile su u srijedu banjalučke Nezavisne novine.

Zadaća ove podskupine bila bi također da Radnoj skupini i Uredu visokog predstavnika dostavi nezavisnu procjenu metodologije koju u istraživanju primjenjuje Ministarstvo obrane RS.

Istražnoj podskupini bit će omogućeno da neometano izvrši svako pretraživanje Arhiva RS u cilju dobijanja informacija koje se smatraju korisnim za rad Radne skupine za Srebrenicu, koja će, u buduće, izravno dobijati kopiju svih dokumenata koje Vladi RS dostavljaju strani izvori - stoji u pismu Visokog predstavnika premijeru RS.

Predsjednik Radne skupine za Srebrenicu Jovan Spajić obaviješten je o zahtijevu Ashdowna za formiranje istražne podskupine zadaća koje će, prema Spajiću, biti "provjeravanje metoda rada Ministarstva obrane koje revidira popis sudionika događaja oko Srebrenice".

Radnu skupinu za provedbu zaključaka Komisije za Srebrenicu formirala je Vlada RS sa zadaćom da utvrdi imena svih sudionika masakra u ovome gradu iz srpnja 1995. godine u kojem je ubijeno oko osam tisuća Bošnjaka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙