FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo Federacije BiH traži odlučne mjere protiv huligana na sportskim događajima

SARAJEVO,11. kolovoza(Hina) - Glavni tužitelj Federacije Bosne iHercegovine Zdravko Knežević uputio je svim županijskim tužiteljimapreporuku za poduzimanje odlučnih mjera čiji je cilj spriječitinasilje i zaustaviti rastući val divljanja na sportskim borilištima,prenose u četvrtak sarajevski mediji.
SARAJEVO,11. kolovoza(Hina) - Glavni tužitelj Federacije Bosne i Hercegovine Zdravko Knežević uputio je svim županijskim tužiteljima preporuku za poduzimanje odlučnih mjera čiji je cilj spriječiti nasilje i zaustaviti rastući val divljanja na sportskim borilištima, prenose u četvrtak sarajevski mediji.

Tužitelj Knežević procijenio je kako je huliganstvo nedopustivo eskaliralo u završnici ovogodišnjeg nogometnog prvenstva te nogometnog kupa BiH pa se stoga moraju hitno poduzeti mjere kojima će se onemogućiti da se stanje u gledalištima otrgne svakoj kontroli.

Knežević u pismu županijskim tužiteljima ističe kako posebnu zabrinutost izazivaju sve češći nacionalistički ekscesi i vrijeđanja na nacionalnoj osnovi. Time se, drže u federalnom tužiteljstvu, izravno ugrožava i ustavni poredak Federacije BiH.

Tužiteljima je preporučeno da od policije traže identificiranje svih sudionika ovakvih izgreda kako bi se oni mogli učinkovito kazniti a kazneni progon treba biti usmjeren posebice na one osobe koje svojim postupcima izazivaju nacionalnu i vjersku mržnju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙