FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karlovački SDP osudio "političku prostituciju" Branka Vukelića

KARLOVAC, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Dario Janković, bivši kandidat zagradonačelnika Karlovca iz redova SDP-a, ustvrdio je danas da HDZ nijereformirana stranka što se vidi po "trgovini i političkojprostituciji" Branka Vukelića.
KARLOVAC, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Dario Janković, bivši kandidat za gradonačelnika Karlovca iz redova SDP-a, ustvrdio je danas da HDZ nije reformirana stranka što se vidi po "trgovini i političkoj prostituciji" Branka Vukelića.

Predočio je novinarima Sporazum o postizbornoj suradnji i zajedničkom upravljanju i obnašanju vlasti u Gradu Karlovcu iz kojega se vidi da je on osobno imao još 12. lipnja potpise većine vijećnika Gradskog vijeća (14 od ukupno 27). "Ipak je dvoje vijećnika kasnije prebjeglo HDZ-u zbog političke prostitucije, što oni sada nazivaju političkom hrabrošću, a ne jednostavno izdajom, što ona jest", rekao je Janković na konferenciji za novinare.

Riječ je o Franji Capanu s liste HSU-a i Sanji Katić s liste SDP-HSS-LS.

Kazao je kako je Branko Vukelić 27. srpnja kao predsjednik karlovačkog HDZ-a s vijećnikom Franjom Capanom iz HSU-a potpisao Sporazum o zajedničkom djelovanju u Gradskom vijeću i obećao mu, uz ostalo, 20.000 kuna mjesečno za bolje funkcioniranje stranke, "kao da to on odlučuje, a ne Gradsko vijeće". Janković je predočio moguće financijske učinke tog dijela sporazuma.

"U slučaju jednake primjene tog sporazuma na sve stranke i vijećnike dosadašnja bi proračunska stavka s 250.000 kuna porasla 13 puta i iznosila bi 3,3 milijuna kuna i ja se pitam kome bi se taj iznos uskratio", rekao je Janković, još uvijek aktualni pročelnik za proračun i financije Grada Karlovca.

Govoreći o Sanji Katić, SDP nema spoznaje što je ona zauzvrat dobila, ali će se SDP pridružiti "kaznenoj prijavi koju je protiv nje najavila njezina doskorašnja stranka HSS za prijevaru, obmanu i zlostavljanje".

Također je rekao kako HDZ građane uvjerava da bi ponovljeni izbori stajali tri milijuna kuna, što, tvrdi Janković, nije točno. "Dodatni izbori za Grad Karlovac stajali bi oko milijun kuna, a nikako tri milijuna kuna", rekao je Janković.

Izvanrednu sjednicu karlovačkog Gradskog vijeća predsjednik Gradskog vijeća Ivan Tudić (HSU) zakazao je za 11. kolovoza, a na njoj bi vlast trebali preuzeti vijećnici s liste HDZ-HSLS-DC (deset), iz HSP-a (dva), te Capan i Katić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙