FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kajin o prijedlogu novog izbornog zakona

PAZIN,28. srpnja 2005.(Hina) - Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajinizjavio je danas, komentirajući prijedlog novog izbornog zakona, dazakonodavni dogovor HDZ-a i SDP-a pokazuje kako su te dvije strankeuvijek zajedno kada se odlučuje o ključnim pitanjima, od izbornihmodela do revizije pretvorbe.
PAZIN,28. srpnja 2005.(Hina) - Saborski zastupnik IDS-a Damir Kajin izjavio je danas, komentirajući prijedlog novog izbornog zakona, da zakonodavni dogovor HDZ-a i SDP-a pokazuje kako su te dvije stranke uvijek zajedno kada se odlučuje o ključnim pitanjima, od izbornih modela do revizije pretvorbe.

IDS nema ništa protiv izmjene izbornog zakona, ali je protiv izbornih hibrida, naglasio je Kajin na konferenciji za novinare pozvavši pritom zakonodavce da, ako kod kreiranja novog zakona žele primjeniti njemački model, onda to dosljedno prepišu.

On ujedno smatra kako se novim izbornim zakonom želi monopolizirati politička scena što nije dobro jer "ono što odgovara HDZ-u i SDP-u ne mora biti dobro za cijelu Hrvatsku".

Kajin se založio i za vraćanje Županijskog doma Sabora jer smatra da bi model s Hrvatskom kao jednom izbornom jedinicom, što predlažu HDZ i SDP, mogao Sabor pretvoriti u "veliku Skupštinu Grada Zagreba", s većinom zastupnika iz Zagreba.

Kajin je komentirao i postizborne koalicije, spominjući kao primjere nemoralnog koaliranja vlast IDS-a i HDZ-a u općini Karojba te SDP-a i HDZ-a u Labinu. Takvo licemjerje na lokalnoj razini dopustila su stranačka vodstva, uključujući i IDS.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙