FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija namjerava proglasiti zaštitnu ekološku zonu

LJUBLJANA, 18. kolovoza 2005. (Hina/STA) - Slovensko Ministarstvookoliša i prostornog uređenja je u suradnji s Ministarstvom za vanjskeposlove Slovenije pripremilo prijedlog zakona o zaštitnoj ekološkojzoni i epikontinentalnom pojasu u Jadranskom moru i u četvrtak gauputilo slovenskoj Vladi u proceduru, prenosi slovenska agencija STA.
LJUBLJANA, 18. kolovoza 2005. (Hina/STA) - Slovensko Ministarstvo okoliša i prostornog uređenja je u suradnji s Ministarstvom za vanjske poslove Slovenije pripremilo prijedlog zakona o zaštitnoj ekološkoj zoni i epikontinentalnom pojasu u Jadranskom moru i u četvrtak ga uputilo slovenskoj Vladi u proceduru, prenosi slovenska agencija STA.

Kako se navodi u priopćenju ministarstva okoliša, prijedlogom zakona se utvrđuje da je Slovenija sljednica sporazuma između SFRJ i Italije o razgraničenju epikontinentalnog pojasa iz godine 1968. godine. Pošto Slovenija ima epikontinentalni pojas, ima i pravo i dužnost zaštititi državne interese u tom pojasu i to proglašenjem zaštitne ekološke zone, koja je predviđena slovenskim zakonodavstvom, prenosi slovenska agencija.

Zakonom bi, kako stoji u priopćenju ministarstva, slovenska vlada imala sadržajno određen mandat za pregovore o razgraničenju epikontinentalnog pojasa i zone sa susjednim državama. Ministarstvo očekuje da će vladini odbori prijedlog razmotriti idućeg tjedna, prenosi STA.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙