FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga "Prijatelji životinja" protiv neprimjerenog držanja ribica

ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Udruga "Prijatelji životinja"upozorila je zagrebački Veterinarski ured na neprimjereno držanje ipostupanje prema životinjama u više od dvadeset trgovina Kaptolcentra, zahtijevajući da se poduzmu odgovarajuće mjere za pomoć timživotinjama, te sankcioniranje odgovornih.
ZAGREB, 25. kolovoza 2005. (Hina) - Udruga "Prijatelji životinja" upozorila je zagrebački Veterinarski ured na neprimjereno držanje i postupanje prema životinjama u više od dvadeset trgovina Kaptol centra, zahtijevajući da se poduzmu odgovarajuće mjere za pomoć tim životinjama, te sankcioniranje odgovornih.

U izlozima, među artiklima koje te trgovine prodaju, ribice se drže u okruglim posudama u kojima se stalno vrte u krug. Prijatelji životinja tvrde kako refleksija staklene okrugle posude ribicama zadaje stalne glavobolje, a sumnjaju i da se ribicama ne mijenja voda, priopćeno je iz Udruge.

Kako su istaknuli u jučerašnjoj prijavi, iz iskustva znaju kako ni djelatnici u tzv. "pet shopovima" nisu dovoljno educirani o životinjama koje prodaju, a ribice u Kaptol centru prepuštene su nebrizi djelatnika koji nisu prošli nikakvu edukaciju o brizi za životinje.

Udruga drži neprihvatljivim držanje živih životinja u izlozima trgovina, kao i njihovo korištenje u promidžbene svrhe, na način da ih se prisiljava na neprirodno ponašanje te da ih se drži u nezadovoljavajućim i ponižavajućim uvjetima.

Podsjeća da Zakon o dobrobiti životinja predviđa sankcioniranje takvog korištenja životinja, te traži pismenu obavijest o nalazu veterinarske inspekcije.

(Hina) pp/xkt ydm

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙