FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka ministrica zalaže se za minimaliziranje pokusa na životinjama

BERLIN, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Njemačka ministrica poljoprivrede izaštite potrošača Renate Kuenast (Zeleni) otvorila je u Berlinu 5.svjetski kongres koji se bavi alternativama pokusima na životinjama umedicini i industriji te je tom prilikom zatražila svođenja pokusa nadživotinjama na minimum.
BERLIN, 22. kolovoza 2005. (Hina) - Njemačka ministrica poljoprivrede i zaštite potrošača Renate Kuenast (Zeleni) otvorila je u Berlinu 5. svjetski kongres koji se bavi alternativama pokusima na životinjama u medicini i industriji te je tom prilikom zatražila svođenja pokusa nad životinjama na minimum.

"Idealno rješenje bi bilo potpuno ukidanje pokusa nad životinjama" izjavila je Kuenast. No ona je istodobno ustvrdila da postoje područja u kojima su pokusi još uvijek neizostavni pa da stoga treba raditi na humaniziranju metoda pokusa. "Mi imamo jedan cilj a to je svođenje patnja pokusnih životinja na najmanji mogući minimum", izjavila je Kuenast.

Njemačka ministrica je istakla pozitivan razvoj odnosa prema pravima životinja unutar Europske unije i u Njemačkoj gdje je klauzula o pravima životinja od 2002. sastavni dio Ustava. "Zaštita životinja bi i u Europskom ustavu trebala postati samostalni cilj" zaključila je Kuenast.

Kongres o alternativnim pokusima nad životinjama je okupio 850 stručnjaka i trajati će do 25. kolovoza. U sklopu kongresa njemačko ministarstvo poljoprivrede i zaštite potrošača dodijeliti će nagradu za doprinose u zaštiti životinja dotiranu s 15 000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙