FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dovršena evakuacija naselja Neve Dekalim

NEVE DEKALIM, 18. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Izraelske snage sigurnostiu četvrtak su dovršile evakuaciju najvećeg židovskog naselja, NeveDekalima, priopćili su dužnosnici.
NEVE DEKALIM, 18. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Izraelske snage sigurnosti u četvrtak su dovršile evakuaciju najvećeg židovskog naselja, Neve Dekalima, priopćili su dužnosnici.

Tijekom dana izraelski su vojnici iz naselja odvukli stotine protivnika izraelskog povlačenja koji su se utvrdili u sinagogu u Neve Dekalimu kao svom posljednjem uporištu. Do četvrtka navečer svi su naseljenici i njihovi podržavatelji evakuirani, potvrdili su izraelska vojska i policija.

Izraelske snage sigurnosti su do večeri u četvrtak ispraznile 14 od 21 židovskog naselja u Pojasu Gaze, a evakuacija će, po najavama, biti zaključena sljedećeg tjedna kada će i ostala naselja biti iseljena.

Jedna izraelska skupina boraca za zaštitu životinja izjavila je u četvrtak da će zaštitnici životinja ući u židovska naselja nakon što će iz njih biti iseljeni ljudi kako bi s ulica skupili ostavljene pse i mačke. Životinje nađene u naseljima bit će stavljene u azile dok im se ne nađu novi vlasnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙