FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelske tajne postrojbe ubile četiri Palestinca

TULKARM, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske tajne postrojbeubile su četiri Palestinca, od kojih je jedan bio vođa terorističkemilitantne skupine Islamski Jihad, u napadu izvedenom u srijedu noću uizbjegličkom kampu Tulkarm na Zapadnoj obali, naveli su očevici ivojni izvori.
TULKARM, 25. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Izraelske tajne postrojbe ubile su četiri Palestinca, od kojih je jedan bio vođa terorističke militantne skupine Islamski Jihad, u napadu izvedenom u srijedu noću u izbjegličkom kampu Tulkarm na Zapadnoj obali, naveli su očevici i vojni izvori.

Prema tim izvorima, jedan od ubijenih je i Ribhi Amara, vođa Islamskog Jihada, skupine koja teži za uništenjem Izraela.

Izraelske snage ušle su u kamp i okružile zgradu, tvrde svjedoci napada.

Vojni izvor izvijestio je da su Palestinci bili ubijeni u oružanoj borbi.

"Postojala je precizna informacija o kući u Tulkarmu i izraelske su snage došle uhititi petoro muškaraca za koje su znale da su bili u kući", kazao je vojni izvor. Dodao je da je na vojnike pucano kada su se približili kući, pa su Izraelci uzvratili vatru i, po procjeni izvora, ubili tri, a moguće i četiri muškarca.

Vojni izvor je rekao kako je namjera bili uhititi muškarce koji su svi bili na tjeralici i naoružani.

Prema Izraelskom radiju, ta je skupina stajala iza samoubilačkih bombaških napada u izraelskom gradu Netanyi u srpnju kada je poginulo pet osoba, te u noćnom klubu u Tel Avivu izvršenom u veljači, kada je isto poginulo pet osoba.

Napad izraelske vojske, te raniji napad Palestinca nožem na dva ultra ortodoksna Židova u Jeruzalemu u kojem je jedan ubijen a drugi ranjen, su prvi napadi otkad je u utorak Izrael završio preseljenje zadnjeg od 15 tisuća naseljenika i njihovih pristaša iz 21 židovskog naselja u Gazi i četiri židovska naselja na Zapadnoj obali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙