FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR: Dio oznaka minske opasnosti oštećen ili nestao

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje(HCR) upozorio je danas da je dio oznaka minske opasnosti oštećen uvremenskim nepogodama u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a dioih je odnesen, pa apeliraju na lokalnu zajednicu i na stanovništvokoje živi uz minski sumnjiva područja da im dojavi čim uoči gdje takveoznake nedostaju.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR) upozorio je danas da je dio oznaka minske opasnosti oštećen u vremenskim nepogodama u Zadarskoj i Šibensko-kninskoj županiji, a dio ih je odnesen, pa apeliraju na lokalnu zajednicu i na stanovništvo koje živi uz minski sumnjiva područja da im dojavi čim uoči gdje takve oznake nedostaju.

Tri tima HCR-a u proteklih su nekoliko dana obišla Jasenice, Obrovac, Posedarje i Novigrad u Zadarskoj županiji te Drniš, Prominu i Žitnić u Šibensko-kninskoj županiji gdje su zabilježili da je u nevremenu oštećeno i srušeno 175 oznaka minske opasnosti, a da je nestalo 200 takvih oznaka.

Iz HCR-a napominju da su nakon kontrole obilježenosti od minske opasnosti u proljeće u svih 12 županija, odnosno u 121 gradu i općini, koji imaju minski sumnjiva područja, postavljene sve nedostajuće oznake. Podsjećaju da je nakon općeg izviđanja 2004. HCR postavio približno 10.000 oznaka minske opasnosti koje su precizno ucrtane u zemljovide gradova i općina, koji su predani čelnicima lokalne uprave i samouprave i nadležnim državnim institucijama.

Unatoč brojnim upozorenjima HCR-a o važnosti obilježavanja i štetama koje mogu nastati od narušavanja stanja obilježenosti, u sedam gradova i općina, koje su nedavno kontrolirali, nestalo je 200 oznaka što u HCR-u ocjenjuju alarmantnim.

Stoga još jednom upozoravaju i apeliraju na lokalnu zajednicu i na stanovništvo koje živi uz minski sumnjiva područja da je održavanje dostignute razine obilježenosti zajednička briga svih i da čim primijete da nema oznaka na mjestima gdje su bile postavljene, odmah jave HCR-u kako bi se održala dostignuta razina obilježenosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙