FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: potpisan memorandum o pomoći njemačke vlade u razminiranju

SISAK, 27. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR)i nevladina udruga Arbeiter Samariten Bund (ASB) danas su u Siskusvečano potpisali Memorandum o razumijevanju po kojem će njemačkavlada ove godine darovati 800 tisuća eura za osam projekatarazminiranja 750 tisuća četvornih metara u trima županijama uHrvatskoj.
SISAK, 27. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR) i nevladina udruga Arbeiter Samariten Bund (ASB) danas su u Sisku svečano potpisali Memorandum o razumijevanju po kojem će njemačka vlada ove godine darovati 800 tisuća eura za osam projekata razminiranja 750 tisuća četvornih metara u trima županijama u Hrvatskoj.

Memorandum su u nazočnosti izaslanika njemačkog veleposlanika u Hrvatskoj svečano potpisali ravnatelj HCR-a Oto Jungwirth i voditelj Ureda za jugoistočnu Europu njemačke nevladine udruge ASB Wolfgang Raschka.

Njemačka vlada, istaknuto je, do sada je za razminiranje u Hrvatskoj preko ASB-a, u sklopu Pakta o stabilnosti, darovala 4,4 milijuna eura te će s novom darovnicom ukupna njemačka pomoć za razminiranje u Hrvatskoj dosegnuti 5,2 milijuna eura.

Ravnatelj HCR-a zahvalio je na pomoći predstavnicima Njemačkog veleposlanstva u Hrvatskoj i ASB-a te posebno njemačkoj vladi i narodu.

Četiri od tih osam projekata razminiranja ostvarit će se u Sisačko-moslavačkoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Karlovačkoj županiji, u Desnom Sredičkom, gdje je do sada pronađeno i deaktivirano 150 protupješačkih mina, rekao je Jungwirth.

U ime Njemačkog veleposlanstva zamjenik veleposlanika dr. Laurids Hoelscher izrazio je namjeru da se nastavi dosadašnja uspješna i humanitarno korisna suradnja njemačke vlade, ASB-a, HCR-a i Hrvatske.

Na uspješnoj suradnji njemačkoj je vladi i veleposlanstvu u Hrvatskoj zahvalio voditelj Ureda za jugoistočnu Europu ASB-a Wolfgang Raschka. Rekao je da je to peta godina suradnje u kojoj je razminirano 2,5 milijuna četvornih metara minski sumnjiva prostora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙