FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HCR: Šteta na oznakama minske opasnosti

SISAK, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR)upozorio je danas da su mnoge od 10.000 oznaka minske opasnostioštećene uslijed vremenskih neprilika koje su prošlih dana zahvatilepojedina područja Republike Hrvatske.
SISAK, 9. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski centar za razminiranje (HCR) upozorio je danas da su mnoge od 10.000 oznaka minske opasnosti oštećene uslijed vremenskih neprilika koje su prošlih dana zahvatile pojedina područja Republike Hrvatske.

Stoga ovih dana tri ekipe Hrvatskog centra za razminiranje obilaze područje Zadarske županije (Jasenice, Obrovac, Posedarje, Novigrad), te Šibensko-kninske (Drniš, Prominu i Žitnić) kako bi utvrdili stanje obilježenosti na terenu, obnovili porušene i ponovno postavili nestale oznake.

Da je obilježavanje minski sumnjivog područja dinamičan i kontinuiran proces, pokazuje i ovaj slučaj jer je sada potrebna dodatna količina oznaka, kako bi se zamijenile oštećene i uništene.

Ovom prilikom ponovno apeliramo na lokalnu zajednicu kao i na stanovništvo koje živi uz minski sumnjiva područja da je održavanje dostignute razine obilježenosti naša zajednička briga, te da svako uočavanje nepostojanja oznaka na mjestima gdje su bile postavljene treba javiti HCR-u, kako bi se oznake ponovno postavile, priopćeno je iz HCR-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙