FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ženeva: sastanak Radne skupine vladinih stručnjaka za mine

ŽENEVA, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Sastanak Radne skupine vladinihstručnjaka za mine različite od protupješačkih i eksplozivne ostatkerata održava se od utorka do 12. kolovoza u Ženevi pod predsjedanjemhrvatskog veleposlanika pri UN-u i međunarodnim organizacijama GordanaMarkotića.
ŽENEVA, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Sastanak Radne skupine vladinih stručnjaka za mine različite od protupješačkih i eksplozivne ostatke rata održava se od utorka do 12. kolovoza u Ženevi pod predsjedanjem hrvatskog veleposlanika pri UN-u i međunarodnim organizacijama Gordana Markotića.

Radi se o 22. sastanku te Radne skupine osnovane na Drugoj revizijskoj konferenciji Konvencije o konvencionalnom oružju održanoj 2001.

Veleposlaniku Markotiću, koji Konvencijom predsjedava drugu godinu zaredom, pri upravljanju radom Skupine pomažu koordinatori za mine različite od protupješačkih, finski veleposlanik Markku Reimaa, i koordinator za eksplozivne ostatke rata, indijski veleposlanik Jayant Prasad. Veleposlanik Markotić također je u svojstvu predsjedavajućeg Konvencije zadužene za usmjeravanje rasprave o pitanjima vezanim uz pridruživanje odredaba Konvencije.

Temeljni cilj rada Skupine je pronaći ravnotežu između vojnih zahtjeva koje pred države postavlja izvođenje ratnih operacija i humanitarnih potreba civilnog stanovništva te ugraditi ovaj odnos u međunarodnopravne instrumente kojima bi se umanjilo pogibeljne učinke protutenkovskih mina i streljiva pretvorenog u eksplozivne ostatke rata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙