FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na zagrebačkom području jučer u prometu poginule dvije osobe

ZAGREB, 7. kolovoza 2005. (Hina) - Na zagrebačkom području u posljednjasu 24 sata u prometu poginule dvije osobe, tri su teško ozlijeđene, adevet lakše, izvijestila je danas zagrebačka policija.
ZAGREB, 7. kolovoza 2005. (Hina) - Na zagrebačkom području u posljednja su 24 sata u prometu poginule dvije osobe, tri su teško ozlijeđene, a devet lakše, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Od zadobivenih teških ozljeda u kolima Hitne pomoći preminula je pješakinja na koju je jučer oko 17 sati na Aveniji Dubrovnik naletio 25-godišnji vozač dok je prelazila cestu izvan pješačkog prijelaza. Policijskim je očevidom utvrđeno da je vozač "forda fieste" sisačkih oznaka, prilikom prestrojavanja i u kočenju, prednjim dijelom automobila naletio na pješakinju koja je neoprezno prelazila Aveniju. Vozač je alkotestiran i test je bio negativan.

Pola sata nakon te nesreće, u mjestu Pojatno je poginuo 26-godišnji motociklist na kojega je automobilom "fiat tipo" austrijskih oznaka naletio 33-godišnji hrvatski državljanin. Vozač austrijskog automobila, po tvrdnjama policije, skretao je na parkiralište, a da pritom nije propustio vozila koja su dolazila iz suprotnog smjera. U tom je trenutku na njegov automobil motociklom "yamaha" zagrebačkih oznaka naletio 26-godišnji Miro Golub, pao na cestu i na mjestu preminuo.

U toj su nesreći teže ozlijeđeni putnici u automobilu, 30-godišnja supruga vozača i njihovo devetogodišnje dijete, a lakše je ozlijeđeno četverogodišnje dijete. Djeci je liječnička pomoć pružena u Klinici za dječje bolesti, a njihovoj majci na Svetom Duhu.

Noćas oko 2 sata u naletu "yuga" na stablo u zagrebačkoj Ulici Bliznec ozljede opasne po život zadobio je 18-godišnji suvozač, koji je zadržan na liječenju u KBC Rebro. Automobil je vozio 24-godišnjak kojemu je prometna dozvola istekla 2003. i koji je bio pod utjecajem alkohola (0,35 promila), a "yugo" zagrebačkih oznaka je bio tehnički neispravan. Ulaskom u desni zavoj, vozač nije prilagodio brzinu mokrom kolniku te se zanio i naletio na stablo uz cestu, a automobil se zarotirao oko stabla. Vozač nije bio vezan sigurnosnim pojasom i ispao je iz vozila. Pritom je lakše ozlijeđen, a za život njegovog 18-godišnjeg suvozača bore se liječnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙