FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sarajevski filmski festival: Prikazan hrvatski film "Oprosti za kung-fu"

SARAJEVO, 21. kolovoza 2005. (Hina) - U natjecateljskom dijeluprograma sarajevskog međunarodnog filmskog festivala u nedjelju jeprikazan film "Oprosti za kun-fu", hrvatskog redatelja OgnjenaSviličića.
SARAJEVO, 21. kolovoza 2005. (Hina) - U natjecateljskom dijelu programa sarajevskog međunarodnog filmskog festivala u nedjelju je prikazan film "Oprosti za kun-fu", hrvatskog redatelja Ognjena Sviličića.

Ovaj film tematizira sudbinu djevojke Mirjane (glumi je Daria Lorenzi) koja se nakon izbjeglištva u Njemačkoj vraća u rodno selo trudna i rađa dječaka azijatskih crta lica, što je šokiralo njene roditelje i mještane rodnog sela.

Nakon projekcije filma redatelj Ognjen Sviličić je izjavio kako film obrađuje tematiku koja se prepoznaje i izvan Balkana. "Film ne treba objašnjenje ako funkcionira na emocionalnoj razini. Ono što nam treba su mali i iskreni filmovi", rekao je Sviličić.

Glumica Daria Lorenzi, govoreći o ulozi Mirjane, rekla je da u glumi uvijek daje dio sebe. "Kada radim uloge bavim se emotivnom dimenzijom trenutka u kojem se lik nalazi", rekla je Daria Lorenzi.

Film Oprosti za kung-fu na prošlogodišnjem festivalu u Puli nagrađen je s dvije nagrade za najbolju glavnu ulogu (Daria Lorenzi) i najbolju sporednu ulogu (Vera Zima, u ulozi majke).

Prije Sarajeva, ovaj hrvatski film je prikazan i na berlinskom festivalu a kako je službeno rečeno, uskoro će uslijediti njegova distribucija u Hrvatskoj, Njemačkoj i SAD.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙