FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanski muslimani osuđuju BBC-jevu emisiju

LONDON, 21. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najveća britanska islamskaorganizacija optužila je mrežu BBC da provodi "lov na vještice" protivmuslimana u dokumentarnom filmu koji treba biti prikazan u nedjelju, au kojem se dovodi u pitanje odlučnost te skupine da se bori protivterorizma.
LONDON, 21. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Najveća britanska islamska organizacija optužila je mrežu BBC da provodi "lov na vještice" protiv muslimana u dokumentarnom filmu koji treba biti prikazan u nedjelju, a u kojem se dovodi u pitanje odlučnost te skupine da se bori protiv terorizma.

U objavljenom priopćenju Britansko muslimansko vijeće (MCB) navodi kako se u BBC-jevu programu "Panorama" tvrdi da MCB nije spreman isključivati fanatike iz svoje zajednice.

BBC se, međutim, u svojim tvrdnjama poziva na istragu svojeg novinara Johna Warea koji je otkrio da za borbu protiv fanatizma nije spremno nekoliko istaknutih muslimana, među kojima je i Mehboob Kantharia, jedan od utemeljitelja MCB-a.

"Pokazujemo ... (...) da postoji sektaštvo, antisemitizam pa čai i snažno uvjerenje o postojanju kršćansko-židovske urote protiv islama", tvrdi BBC.

"Neki članovi MCB-a također promiču zamisao da je islam superiorna ideologija", dodaje BBC.

Glavni tajnik muslimanske organizacije Iqbal Sacranie optužio je mrežu da je napravila "duboko nepoštenu emisiju u kojoj koristi namjerno iskrivljene citate kako bi naštetila Britanskom muslimanskom vijeću".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙