FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Velika Britanija: Konferencija muslimanskih teologa protiv terorizma

LONDON, 13. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Brojni muslimanski teolozikritizirali su u subotu na konferenciji u Birminghamu terorizam izagovornike ekstremizma poput Omara Bakrija i Abu Qatada.
LONDON, 13. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Brojni muslimanski teolozi kritizirali su u subotu na konferenciji u Birminghamu terorizam i zagovornike ekstremizma poput Omara Bakrija i Abu Qatada.

Abu Khadeejah, direktor naklade Salafi i organizator te islamske konferencije ocijenio je da samoubilački atentati ne predstavljaju slavnu smrt već teološku perverziju.

"Samouništenje u okviru džihada nikada nije spomenuto u 1.400 godina islama, smatrati se i djelovati u svojstvu oružja je pojava nastala u 20. stoljeću", rekao je taj islamski teolog komentirajući atentate izvedene 7. srpnja u Londonu u kojima je poginulo 56 osoba, među kojima i četiri bombaša samoubojice.

Taj u Birminghamu poznati vjerski čelnik je ocijenio da je jedan od zadataka konferencije suprostaviti se djelovanju govora mržnje, kojeg 15 godina šire ekstremisti poput Omara Bakrija, koji je prije tjedan dana otišao u Libanon i zabranjen mu je povratak u Veliku Britaniju ili Abou Qatade, kojeg smatraju "duhovnim vođom Al-Qaide u Europi", a u zatvoru je od četvrtka.

Abu Khadeejah je također naglašavao kako treba pokazati muslimanima da uključivanje u britansko društvo ne znači gubljenje vlastitih vjerskih korijena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙