FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

London: Podignuta prva optužnica povezana s terorističkim napadima

LONDON, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Ismael Abdurahman iz Londonapostao je u srijedu prva osoba protiv koje je podignuta optužnicapovezana s neuspjelim terorističkim napadima na britanski glavni grad21. srpnja, objavila je policija.
LONDON, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Ismael Abdurahman iz Londona postao je u srijedu prva osoba protiv koje je podignuta optužnica povezana s neuspjelim terorističkim napadima na britanski glavni grad 21. srpnja, objavila je policija.

Abdurahman nije jedan od potencijalnih bombaša već je prema britanskom antiterorističkom zakonu optužen za ometanje istrage i pružanje zaštite mogućem sumnjivcu, objavila je glasnogovornica policije. Najavila je da će Abdurahman izaći pred sud u četvrtak.

Britanska policija vjeruje da su uhićena sva četvorica počinitelja neuspjelih napada na londonski prometni sustav 21. srpnja. Trojica su u britanskome, a četvrti u talijanskome pritvoru.

Britanija je i službeno zatražila da joj Italija izruči Hamdija Isaaca, koji je prošli tjedan uhićen u Rimu, a nada se da će taj proces završiti do kraja godine.

Osim Abdurahmana i navedne četvorke, britanska policija drži još 14 osoba za koje sumnja da su povezani s napadima 21 srpnja, koji su se dogodili dva tjedna nakon što su se u trima vlakovima podzemne željeznice i jednom londonskome autobusu četvorica mladih britanskih muslimana raznijela i ubila još 52 osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙