FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američki muslimani proglasili fetvu protiv terorizma

WASHINGTON, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka muslimanskazajednica proglasila je u četvrtak fetvu protiv terorizma, želeći seograditi od ekstremističkih pokreta koji su doveli do atentata uLondonu.
WASHINGTON, 28. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka muslimanska zajednica proglasila je u četvrtak fetvu protiv terorizma, želeći se ograditi od ekstremističkih pokreta koji su doveli do atentata u Londonu.

Muslimanski poglavari su fetvu - prvu koja je objavljena u SAD-u - uglavnom namijenili mladim muslimanima, upozoravajući ih da će sagriješiti protiv Boga ako prihvate terorizam.

Islamski vjerski zakon koji prihvaćaju glavne muslimanske skupine u Americi ističe da su samoubilački atentati "haram" (zabranjeni) i da onaj tko izvodi "te barbarske čine nije mučenik, već zločinac."

Fetva koja je objavljena na konferenciji za tisak u Washingtonu potvrđuje spremnost američkih muslimana da se distanciraju od ekstremizma koji je odgovoran za atentate u londonskom javnom prijevozu, s ciljem da spriječi svaki sličan pokušaj mladih američkih muslimana.

"U islamu nema opravdanja za ekstremizam i za terorizam", ističe se u tekstu koji je objavljen na engleskom, urdu i arapskom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙