FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Četvrtina muslimana razumije motive terorista koje su dovele od 7.srpnja

LONDON, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Četvrtina Britanaca muslimanskevjeroispovijesti razumije motive počinitelja atentata od 7. srpnja ukojima je u Londonu smrtno stradalo 56, a ranjeno je 700 osoba,zaključak je ankete koju je u subotu objavio dnevni list DailyTelegraph.
LONDON, 23. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Četvrtina Britanaca muslimanske vjeroispovijesti razumije motive počinitelja atentata od 7. srpnja u kojima je u Londonu smrtno stradalo 56, a ranjeno je 700 osoba, zaključak je ankete koju je u subotu objavio dnevni list Daily Telegraph.

Oko 13 posto ispitanika izjavilo je da osjeća "veliku" simpatiju, a 11 posto "malu" simpatiju za "osjećaje i motive počinitelja atentata od 7. srpnja".

Naprotiv, prema istraživačkom institutu YouGov, na pitanje "jesu li napadi od 7. srpnja opravdani", samo je 6 posto ispitanika odgovorilo potvrdno, dok ih je 77 posto ocijenilo da atentati nipošto nisu bili opravdani.

Anketa ističe da su Britanci muslimanske vjere, među kojima 81 posto kaže da je "odano" ili "jako odano" Velikoj Britaniji, veoma kritični u ocjeni zapadnog društva.

Oko 1 posto ispitanika kazalo je da odobrava sljedeće mišljenje: "Zapadno društvo propada i nemoralno je, a muslimani moraju ići za svojim ciljem, makar i putem nasilja."

Taj se postotak penje do 31, kada se pojam nasilje zamijeni izrazom "na sve moguće načine, osim nasiljem".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙