FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrada "Amnesty Internationala" na Motovun Film Festivalu 28. srpnja

ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - Filmska nagrada "AmnestyInternationala" na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu bit ćedodijeljena u četvrtak, 28. srpnja u kinu Trg, a uručit će jepredsjedavajuća Izvršnog odbora Amnesty Internationala Hrvatske (AIH)Morena Zadravec, priopćeno je danas iz AIH-a.
ZAGREB, 26. srpnja 2005. (Hina) - Filmska nagrada "Amnesty Internationala" na ovogodišnjem Motovun Film Festivalu bit će dodijeljena u četvrtak, 28. srpnja u kinu Trg, a uručit će je predsjedavajuća Izvršnog odbora Amnesty Internationala Hrvatske (AIH) Morena Zadravec, priopćeno je danas iz AIH-a.

Riječ je o nagradi koja se na tom Festivalu dodjeljuje drugi put za najbolji kratkometražni ili dugometražni film s ljudsko-pravnom tematikom.

Kako se napominje u priopćenju, u konkurenciji za nagradu četrnaest je filmova, a o najboljem će odlučiti međunarodni Ocjenjivački sud u sastavu: Leo Hannewijk (AI Nizozemska), Thom Palmen iz Švedske, te Veronika Rešković ("Jutarnji list") iz Hrvatske.

Dodjelom te nagrade AIH želi promicati film kao umjetnički oblik koji uz svoju umjetničku dimenziju pridonosi zaštiti i promicanju ljudskih prava u Hrvatskoj i svijetu, podržati rad aktivista za ljudska prava u Hrvatskoj i svijetu, zatim doprinijeti gledanosti filmova koji se bave ljudskim pravima, naglasiti vezu između umjetnosti i rada na ljudskim pravima.

Prošlogodišnju filmsku nagradu "Amnesty Internationala" na Motovun Film Festivalu osvojio je film "Goblen" Bojana Vuletića iz Srbije i Crne Gore.

AIH djeluje od 1993. a danas se sastoji od lokalnih, školskih i specijalističkih grupa, članova mreže hitnih akcija, podržavajućih članova, te članova mreže edukacije za ljudska prava koji volonterski rade u korist pojedinaca žrtava kršenja ljudskih prava diljem svijeta, te na programima promicanja ljudskih prava u Hrvatskoj, ističe se u priopćenju.

Ovogodišnji, sedmi po redu Motovun Film Festival održava se od 25. do 29. srpnja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙