FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 7. Motovun film festival

MOTOVUN, 26. srpnja 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću je uponedjeljak navečer na glavnom motovunskom trgu otvoren 7. Motovunfilm festival.
MOTOVUN, 26. srpnja 2005. (Hina) - Prigodnom svečanošću je u ponedjeljak navečer na glavnom motovunskom trgu otvoren 7. Motovun film festival.

Za festivala će do 29. srpnja biti prikazano osamdesetak filmova razvrstanih u glavni program, program filmova s fokusom na zemlju partner Austriju, odnosno Beč, te izbor kratkih filmova dostupnih na Motovun Onlineu.

Otvarajući festival direktorica Olinka Vištica ustvrdila je kako je pred gledateljima pet nezaboravnih filmskih dana, a govoreći o festivalu kazala je kako su u gotovo svim antičkim sustavima česte reference na broj sedam.

"Pitagorejci su ga nazivali savršenim brojem, Arapi su imali sedam svetih hramova dok je Rim izgrađen na sedam brežuljaka. Sedam dana stvarao se svijet, a mi smo upravo navršili sedam godina vjernosti našem festivalu", istaknula je Vištica.

Predsjednik Savjetodavnog odbora festivala, britanski filmski redatelj Mike Downey u kratkom obraćanju ustvrdio je da bez publike festival, filmovi, redatelji, kritičari i producenti ne bi predstavljali gotovo ništa.

"U idućih pet dana na ovim prostorima u pravom smislu riječi oživjet će mladi europski duh Motovuna", zaključio je Downey.

Obraćajući se u ime općine Motovun, načelnik Slobodan Vugrinec kazao je kako je festival prije sedam godina prvi put organiziran kako bi u taj prostor unio malo veselja. Danas kada se otvara sedmi put, dodao je, može se zaključiti da je nepristojno "barem jednom ne posjetiti Motovun za vrijeme festivala".

Prve večeri je na motovunskom trgu prikazan francuski film "Look at me" redatelja Agnesa Jaouia, a posebna novost ovogodišnjeg festivala je projekt snimanja dokumentarca o festivalu i njegovoj atmosferi u kojemu su "akteri snimatelji a snimatelji akteri".

Glavna festivalska nagrada Propeler Motovuna dodjeljuje se najboljem filmu u glavnom programu a odluku će donijeti četveročlani međunarodni žiri.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙