FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otok Šipan i ove godine domaćin Malog filmskog festivala

ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Od 4. do 15. kolovoza otok Šipan bitće domaćin Malog filmskog festivala na otvorenom koji će, uzsvakovečernje prikazivanje filmova, posjetiteljima ponuditi isudjelovanje u dvije filmske škole - za igrani i animirani film,priopćio je danas Hrvatski filmski savez.
ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Od 4. do 15. kolovoza otok Šipan bit će domaćin Malog filmskog festivala na otvorenom koji će, uz svakovečernje prikazivanje filmova, posjetiteljima ponuditi i sudjelovanje u dvije filmske škole - za igrani i animirani film, priopćio je danas Hrvatski filmski savez.

Glavni organizatori festivala, Nils Neubert iz Koelna i Miro Bronzić sa Šipana, očekuju da će manifestacija polučiti prošlogodišnji uspjeh kada su mladi 'filmaši' pohađali desetodnevni tečaj dokumentarnog filma i svake večeri uživali pred filmskim platnom.

Kao gosti festivala, koji će sudionicima predočiti svoja filmska iskustva, među inima su najavljeni Ognjen Sviličić, redatelj filma "Oprosti za Kung Fu" te Marija Škaričić, glavna glumica višestruko nagrađivanog filma "Ta divna splitska noć", a spomenuti filmovi bit će prikazani u okviru festivala.

Posjetitelji festivala moći će pogledati i hrvatski 'klasik' "Sinji galeb" Branka Bauera iz 1953. te "Servantes iz Malog mista" Danijela Marušića iz 1982.

Za večer otvaranja predviđen je film "Cinema Paradiso" talijanskog redatelja Guiseppea Tornatorea iz 1989., te dokumentarac "Fabrika" kojega su mladi sa Šipana snimili prošle godine, a koji je publika izvrsno prihvatila na završnoj večeri lanjskog festivala.

Festival, koji će se održati na trgu šipanske luke, završit će 14. kolovoza kada će se prikazati ostvarenja nastala u filmskim školama.

U sklopu festivala posjetitelje očekuje i niz dokumentarnih ostvarenja, kao i kombinacija dokumentarnog i igranog filma, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙