FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka traži 15 godina zatvora za optuženog za planiranje napada 11. rujna

HAMBURG, 9. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Njemački su tužitelji uutorak tražili zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina za Marokancakoji je, prema optužnici, "bio do kraja" uključen u planiranje napadana Sjedinjene Države 11. rujna u kojima je poginulo gotovo 3000osoba.
HAMBURG, 9. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Njemački su tužitelji u utorak tražili zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina za Marokanca koji je, prema optužnici, "bio do kraja" uključen u planiranje napada na Sjedinjene Države 11. rujna u kojima je poginulo gotovo 3000 osoba.

U završnoj riječi protiv Mounira El Motassadeqa tužitelj Matthias Kraus je istaknuo: "U Hamburgu je do rujna 2001. postojala skupina koja je, u dosluhu s pilotima samoubojicama 11. rujna, pomogla u pripremi napada."

Motassadeq je "do kraja bio uključen u ono što se dogodilo", rekao je Krauss na hamburškom sudu.

Prije dvije godine Motassaddeq je proglašen krivim na prvom suđenju i tako je postao prvi osuđenik za al Qaidine napade 11. rujna na World Trade Center i Pentagon.

No, 2004. odobreno mu je novo suđenje kad je viši sud presudio da nisu izneseni važni dokazi iz SAD-a.

Za drugo suđenje američke su vlasti pripremile sažetke izjava u istrazi zarobljenih vođa al Qaide, među kojima je bio i Ramzi bin al Shaibah koji je isplanirao napade i poznavao Motassadeqa.

Presuda se očekuje potkraj mjeseca, a hamburške su vlasti rekle da će, bude li oslobođen, Motassadeqa deportirati kao prijetnju sigurnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙