FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oslobođenje: Neutemeljene tvrdnje da će Milošević služiti kaznu u Rusiji

SARAJEVO,2. kolovoza(Hina) - Pretpostavke o tome kako bi SlobodanMilošević zatvorsku kaznu koju bi mu izrekao Međunarodni kazneni sudza ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY) mogao služiti unekom od zatvora u Rusiji neutemeljene su jer za to nema nikakvepravne osnove, tvrdi u utorak sarajevsko Oslobođenje.
SARAJEVO,2. kolovoza(Hina) - Pretpostavke o tome kako bi Slobodan Milošević zatvorsku kaznu koju bi mu izrekao Međunarodni kazneni sud za ratne zločine na području bivše Jugoslavije (ICTY) mogao služiti u nekom od zatvora u Rusiji neutemeljene su jer za to nema nikakve pravne osnove, tvrdi u utorak sarajevsko Oslobođenje.

Komentirajući članak što ga je nedavno objavio britanski list The Sunday Times navodeći kako se o Miloševićevu izdržavanju kazne u Rusiji navodno već pregovara, Oslobođenje podsjeća kako ICTY svoje osuđenike prebacuje samo u zatvore deset zemalja koje su o tome potpisale odgovarajući sporazum s Ujedinjenim narodima.

Takav sporazum potpisan je s Norveškom, Švedskom, Finskom, Španjolskom, Italijom, Austrijom, Francuskom, Danskom, Njemačkom i Velikom Britanijom.

Na tom popisu nema Rusije iako nije isključena mogućnost da i ta zemlja potpiše odgovarajući sporazum s UN-om prije nego što Miloševiću bude izrečena kazna.

Rusko veleposlanstvo u Sarajevu, kako je izjavio njegov glasnogovornik Igor Borbunov, za sada nema naznaka da bi se takvo što moglo i dogoditi.

Bošnjački časnik za vezu pri ICTY Amir Ahmić ne vjeruje kako bi u dogovorima o kojima nagađa britanski tisak uopće mogao sudjelovati Haaški tribunal, tim prije što suđenje Miloševiću nije ni blizu kraja.

"Već sama priča o služenju kazne prejudiciranje je presude Tribunala, kao da je Milošević već osuđen. Naravno, svi se nadamo da će ga ICTY proglasiti krivim ali BiH je stalo da on ima pošteno suđenje", izjavio je Ahmić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙