FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa na svom prvom putovanju

KOELN, 18. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Papa Benedikt XVI počeo svojposjet Njemačkoj, zemlji koju je nazvao svojom voljenom domovinom,opisavši sebe kao još jednog hodočasnika među 400.000 mladih katolikakoji su se u Koelnu okupili na XX. Svjetskom susretu mladeži.
KOELN, 18. kolovoza 2005. (Hina/dpa) - Papa Benedikt XVI počeo svoj posjet Njemačkoj, zemlji koju je nazvao svojom voljenom domovinom, opisavši sebe kao još jednog hodočasnika među 400.000 mladih katolika koji su se u Koelnu okupili na XX. Svjetskom susretu mladeži.

"S velikom radošću po prvi put se od svog izbora u stolicu Svetog Petra nalazim u svojoj voljenoj domovini, u Njemačkoj", rekao je papa Benedikt XVI po izlasku iz zrakoplova. Njemački predsjednik Horst Koehler Papu je pozdravio riječima "Dobrodošli kući, dobrodošli u Njemačku".

Papa je u svom obraćanju po dolasku u zračnu luku istaknuo da će njegovi susreti sa židovskim i muslimanskim čelnicima predviđeni za subotu biti važan iskaz "zajedničke predanosti pravednoj i bratskoj budućnosti usredotočenoj na čovječnost", pozvavši na dijalog s onim koji nisu kršćani.

Novi Papa nije oponašao praksu Ivana Pavla II. da ljubi zemlju u koju dolazi nego je svoje obraćanje povodom dolaska zaključio molitvom za svoju "voljenu domovinu Njemačku".

Bivši kardinal Joseph Ratzinger, star 78 godina, djelovao je opušteno i u dobroj formi dok je sam bez pomoći izlazio iz zrakoplova kao i kasnije kada je s gornje palube katamarana mahao mnoštvu na obalama Rajne.

vjesno oponašajući Kristovu propovijed iz ribarskog čamaca na Galilejskom jezeru Papa se obratio mnoštvu od 100.000 hodočasnika rekavši: "Kroz crkvu susrest ćete Krista koji čeka na vas".

Nakon obraćanja na obali Rajne Papa se, praćen poklicima tisuća vjernika i pjesmom zbora uputio u koelnsku katedralu da kao hodočasnik izrazi poštovanje relikvijama trojice mudraca ili kraljeva iz Novog zavjeta. Sveta tri kralja su, kako je kazao Papa, prvi hodočasnici kršćanstva koji su se odrekli svega kako bi našli novorođenog Isusa u Betlehemu, naglasivši kako je potraga za bogom vječno aktualna.

Nakon posjeta gotičkoj katedrali Papa je polusatnom vožnjom ulicama Koelna završio prvi dan svog posjeta Njemačkoj. Desetine tisuća ljudi gurali su se duž ulica kojima je na putu u nadbiskupski dvor prolazio Papa mašući zastavicama i kličući "Bedetto, Benedetto".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙