FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. otputovao u Koeln

RIM, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. krenuo je učetvrtak ujutro zrakoplovom iz zračne luke u Ciampinu pokraj Rima uKoeln, u Njemačku, na XX. Međunarodne dane mladeži.
RIM, 18. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. krenuo je u četvrtak ujutro zrakoplovom iz zračne luke u Ciampinu pokraj Rima u Koeln, u Njemačku, na XX. Međunarodne dane mladeži.

"Dirnut sam zbog tog susreta s mladima. To je izvanredni susret između mladih svih kultura ujedinjenih u traženju istine, ujedinjenih pod znakom Isusa Krista. Ti mladi su snaga mira u svijetu", rekao je Benedikt XVI. prije ulaska u zrakoplov.

To je prvo putovanje Benedikta XVI. izvan Italije i on je u srijedu, tijekom opće audijencije u papinskom ljetnikovcu u Castel Gandolfu pokraj Rima, zamolio vjernike da ga prate molitvama na tom prvom međunarodnom putovanju.

Održavanje Međunarodnih dana mladeži u Koelnu odredio je papa Ivan Pavao II. s kojim su mladi uvijek imali posebni odnos. Benedikt XVI. je kazao da je Providnost željela da na prvo putovanje ode u Njemačku.

Papa će se u Koelnu susresti ne samo s mladima, već i s vjerskim zajednicama koje žive u Njemačkoj, kao i s njemačkim dužnosnicima, a posjet Koelnu će zaključiti svečanom misom u nedjelju 21. kolovoza kojom se i zaključuju XX. Međunarodni dani mladeži.

Benedikt XVI. će u koelnskoj zračnoj luci održat će svoj prvi govor u Njemačkoj kao Papa, a onda će automobilom otići do pristaništa na Rajni, Rodenkirchenbrücke, odakle će brodićem "Rhein Energie" putovati do Koelna. Tijekom putovanja Papa će se obratiti i mladima, a zatim će stići na pristanište Hohenzollernbrücke u Koelnu. Papa će posjetiti katedralu i proći će gradom u papamobilu.

Drugog dana, 19. kolovoza, svoga boravka u Njemačkoj, Benedikt XVI. će ujutro pohoditi Bonn, a po povratku u Koeln posjetit će koelnsku sinagogu, gdje će održati govor. Predviđen je zatim ručak s mladima u koelnskoj nadbiskupiji, a poslije podne u crkvi S. Pantaleon sastat će se i govoriti sjemeništarcima.

U subotu 20. kolovoza Papa će primiti politički vrh Njemačke, a poslije podne će primiti predstavnike muslimanske zajednice, kojima će se obratiti govorom. Uvečer će provesti s mladima, na prostoru Marienfeld, kojima će održati i posebni govor.

U nedjelju 21. kolovoza će se održati euharistijska misa na poljani Marienfeld, a poslije podne će se Benedikt XVI. sastati s njemačkim biskupima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙