FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa Benedikt XVI. doputovao u Koeln

KOELN, 18. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. doputovao jeu četvrtak u Koeln na 20. Svjetski susret mladeži, njegovo prvoputovanje u inozemstvo otkad je izabran za Papu 19. travnja.
KOELN, 18. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Papa Benedikt XVI. doputovao je u četvrtak u Koeln na 20. Svjetski susret mladeži, njegovo prvo putovanje u inozemstvo otkad je izabran za Papu 19. travnja.

Airbus A321 talijanske kompanije Alitalia sletio je malo prije podneva u zračnu luku Koeln/Bonn praćen pljeskom uzvanika s tribina, među kojima nekoliko stotina mladih.

Papa je izlazio iz zrakoplova dok je gomila radosno uzvikivala i dugo pljeskala Benediktu XVI. kojega je dočekao njemački predsjednik Horst Koehler i kancelar Gerhard Schroeder.

Suprotno prethodniku Ivanu Pavlu II., Papa po dolasku nije poljubio tlo.

Približno 405.000 katolika iz čitava svijeta sudjeluje od utorka na Svjetskom susretu mladeži u Koelnu koji završavaju u nedjelju misom koju će držati Papa.

Tijekom četverodnevnog posjeta uz visoko osiguranje, Benedikt XVI. će posjetiti sinagogu u Koelnu i susresti se s predstavnicima protestantske i muslimanske zajednice, kao i glavnim njemačkim političkim čelnicima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙