FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa se ispričao zbog zaboravljivosti

RIM, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je na svršetkuopće audijencije srijedom, koja je održana u papinskom ljetnikovcu uCastelgandolfu, zaboravio pozdraviti talijanske vjernike i udijelitiim blagoslov zbog čega im se ispričao kazavši: "Danas zaboravljamnajvažnije stvari. Vidi se da sam već u Koelnu".
RIM, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Papa Benedikt XVI. je na svršetku opće audijencije srijedom, koja je održana u papinskom ljetnikovcu u Castelgandolfu, zaboravio pozdraviti talijanske vjernike i udijeliti im blagoslov zbog čega im se ispričao kazavši: "Danas zaboravljam najvažnije stvari. Vidi se da sam već u Koelnu".

Na svršetku općih audijencija, Papa uvijek prisutne vjernike pozdravi na njihovim jezicima i udijeli im blagoslov. No, danas nakon što je pozdravi prisutne hodočasnike na francuskom, engleskom i drugim jezicima, zaboravio je pozdraviti Talijane i onda im se ispričao.

"Zaboravio sam, i zbog toga se ispričavam, najvažniji pozdrav, pozdrav hodočasnicima talijanskog jezika", rekao je Papa i zaključio opću audijenciju. No, zaboravio je udijeliti im blagoslov, pa se i zbog toga ispričao i kazao kako je već mislima u Koelnu.

Benedikt XVI. putuje sutra, 18. kolovoza, na svoje prvo putovanje u inozemstvo i to u svoju rodnu Njemačku, na Međunarodne dane mladeži u Koeln. Tijekom današnje opće audijencije Benedikt XVI. je zamolio vjernike da ga prate molitvom tijekom pastoralnog putovanja na XX. Međunarodne dane mladeži koje će zaključiti euharistijskom misom u nedjelju 21. kolovoza. Papa Ratzinger je dane mladeži ocijenio važnim crkvenim događajem poželivši da on donese "bogate duhovne plodove cijeloj Crkvi, koja polaže veliku nadu u zauzimanje i evanđeosko svjedočenje mladih".

Benedikt XVI. će svoj prvi govor u Njemačkoj održati odmah nakon dolaska u koelnsku zračnu luku, a zatim su predviđeni mnogobrojni susreti s mladima, njemačkim dužnosnicima, drugim vjerskim zajednicama, te će svakako vatikanolozi imati prilike uspoređivati njegove s govorima i susretima Ivana Pavla II. s mladima.

(Hina) xstom yps

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙