FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa pozvao vjernike na 20. Međunarodne dane mladeži u Koeln

RIM, 14. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. pozvao jetijekom nedjeljnog angelusa s prozora papinskog ljetnikovca uCastelgandolfu pokraj Rima, vjernike, a posebno mlade, na 20.međunarodne dane mladeži koji se od 16. do 21. kolovoza održavaju uKoelnu u Njemačkoj i kojima će, od 18. kolovoza, osobno prisustvovati,te da se ugledaju na primjere mučenika, posebno na primjere svetihEdith Stein i Massimiliana Kolbea koji su umrli u koncentracijskimlogorima.
RIM, 14. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Papa Benedikt XVI. pozvao je tijekom nedjeljnog angelusa s prozora papinskog ljetnikovca u Castelgandolfu pokraj Rima, vjernike, a posebno mlade, na 20. međunarodne dane mladeži koji se od 16. do 21. kolovoza održavaju u Koelnu u Njemačkoj i kojima će, od 18. kolovoza, osobno prisustvovati, te da se ugledaju na primjere mučenika, posebno na primjere svetih Edith Stein i Massimiliana Kolbea koji su umrli u koncentracijskim logorima.

"Pozivam svaku krštenu osobu, a posebno mlade, koji će prisustvovati Međunarodnim danima mladeži, da se ugledaju na svijetle primijere evanđeoskog junaštva. Sazivam na sve njihovu zaštitu, a posebno svete Tereze Benedikte od Križa (odnsno Edith Stein), koja je nekoliko godina svoga života provela u Koelnu", rekao je Papa, posebno podsjetivši na tu mučenicu našeg vremena, koja je i jedna od suzaštitnica Europe i umrla je konclogoru.

A, upravo danas, u nedjelju, obilježava se dan svetog Massimiliana Kolbea, koji je umro "potvrđujući svoje svjedočenje ljubavi prema Kristu u bunkeru gladi u Auschwitzu", u koji je otišao umjesto jednog oca obitelji, kazao je Papa.

Inače, Benedikt XVI. je svoj prvi "intervju" kao Papa dao Vatikanskom Radiju, preko kojega je uputio mladima poruke o životu Crkve u odnosu sa suvremenim društvom, o krizi vrijednosti, mudrosti vjere, "mladosti" Crkve i poslije dvije tisuće godina i o kršćanskim korijenima Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙