FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael prijeti u slučaju palestinskih napada tijekom povlačenja iz Gaze

JERUZALEM, 31. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izrael će pokrenuti velikuvojnu operaciju u pojasu Gaze u slučaju bilo kakvog napadapalestinskih ekstremista tijekom preseljenja židovskih doseljenika stog područja u kolovozu, rekao je u nedjelju na državnom radijuzamjenik ministra obrane Zeev Boim.
JERUZALEM, 31. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izrael će pokrenuti veliku vojnu operaciju u pojasu Gaze u slučaju bilo kakvog napada palestinskih ekstremista tijekom preseljenja židovskih doseljenika s tog područja u kolovozu, rekao je u nedjelju na državnom radiju zamjenik ministra obrane Zeev Boim.

"U slučaju napada zaustavit ćemo povlačenje i uzvratiti velikom vojnom akcijom", rekao je Boim.

Takva bi operacija zaustavila povlačenje doseljenika iz Gaze deset do 14 dana, koliko bi, prema izraelskim procjenama, trebalo da se potpuno ukloni opasnost od napada palestinskih naoružanih skupina.

Izraelski premijer Ariel Sharon nekoliko je puta ponovio kako neće dopustiti da se Izraelci iz Gaze povlače pod pucnjavom palestinskih naoružanih skupina i čak je zaprijetio Palestincima "novom vrstom vojnog odvraćanja".

Židovsko povlačenje iz Gaze trebalo bi početi 17. kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙