FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Miro Jović protjerivanje Hrvata iz BiH nazvao "najvećim genocidom"

MOSTAR, 24. srpnja 2005. (Hina) - Predsjedavajući Predsjedništva BiHIvo Miro Jović ocijenio je u nedjelju, tijekom posjeta Doboju, da jeprotjerivanjem gotovo polovice Hrvata u BiH tijekom posljednjeg ratapočinjen "najveći genocid u civilizaciji".
MOSTAR, 24. srpnja 2005. (Hina) - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović ocijenio je u nedjelju, tijekom posjeta Doboju, da je protjerivanjem gotovo polovice Hrvata u BiH tijekom posljednjeg rata počinjen "najveći genocid u civilizaciji".

"U BiH danas nedostaje 45 posto Hrvata" u odnosu na prijeratni popis "i to je najveći genocid koji je napravljen u civilizaciji", rekao je Jović novinarima nakon što je sudjelovao proslavi 110. obljetnice Župe Presvetog srca Isusova i posveti novosagrađene župne crkve u Doboju.

Jović, hrvatski član kolektivnog BiH predsjedništva, pozvao je stoga vlasti RS da omoguće povratak Hrvata stvarajući "zakonsko i materijalno ozračje" za takav čin.

Jović je izrazio i osobno razočarenje odlukom Ustavnoga suda BiH koji je presudio da predloženi Zakon o javnom radio televizijskom sustavu BiH ne ugrožava vitalne nacionalne interese Hrvata, što to znači da je odbijen zahtjev hrvatskih odnosno zastupnika iz HDZ-a u Parlamentu BiH za osnivanje posebnog radio-televizijskog kanala na hrvatskom jeziku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙