FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RTL televizija tužila HRT zbog nepoštivanja ograničenja za reklame

ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - RTL televizija danas je podnijelatužbu protiv HRT-a koju tereti za kršenje zakonskih odredbi ovremenskom ograničenju televizijskog oglašavanja promidžbenogprograma.
ZAGREB, 22. srpnja 2005. (Hina) - RTL televizija danas je podnijela tužbu protiv HRT-a koju tereti za kršenje zakonskih odredbi o vremenskom ograničenju televizijskog oglašavanja promidžbenog programa.

S RTL-a su danas priopćili da su bili prisiljeni tužiti nacionalnu televizijsku i radijsku kuću, jer ni nakon višekratnih upozorenja čelništvu HRT-a i obavijesti brojnim državnim tijelima s molbom da spriječe kršenje zakona, do danas nije zaprimljen nikakav odgovor, a kršenje zakona se nastavlja.

"Stoga je RTL televizija odlučila zaštititi svoje interese, ali i interese svih sudionika na televizijskom tržištu, sudskim putem", stoji u priopćenju.

Napominje se da je RTL, putem nezavisne agencije, proveo istraživanje kojim je utvrđeno da je HTV samo u prvih šest mjeseci ove godine na oba svoja programa prekršio zakon najmanje 593 puta, ne pridržavajući se zakonskih odredbi o vremenskom ograničenju oglašavanja.

Na RTL-u upozoravaju da je HTV samo u travnju, svibnju i lipnju emitirala gotovo 13 tisuća sekundi promidžbenog programa iznad zakonskog ograničenja i tako ostvarila dodatni prihod od oko 13,3 milijuna kuna.

"Činjenica da HTV kao javna televizija izravno krši zakone, dok se komercijalne televizije pridržavaju istih odredbi, potpuno je neprihvatljiva i ozbiljno narušava tržišnu utakmicu i jednake uvjete poslovanja za sve sudionike na televizijskom tržištu", kažu na RTL-u.

Ističu da tužba protiv HRT-a nema za cilj stjecanje materijalnog dobitka, nego sankcioniranje nezakonitog poslovanja HRT-a, zbog čega su se, tvrde, obvezali da će cjelokupni iznos naknade štete koji bi dobili po navedenoj tužbi uplatiti u dobrotvorne svrhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙