FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Maraska prodana Merkosu, koji je vlasništvu Saponije

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Hypo-Alpe-Adria Grupa odlučila jeprodati većinski paket od 80 posto udjela u tvrtki za proizvodnju pićaMaraska d.d. iz Zadra tvrtki Merkos, koja je pak u potpunom vlasništvuSaponije iz Osijeka.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Hypo-Alpe-Adria Grupa odlučila je prodati većinski paket od 80 posto udjela u tvrtki za proizvodnju pića Maraska d.d. iz Zadra tvrtki Merkos, koja je pak u potpunom vlasništvu Saponije iz Osijeka.

Većinski vlasnik Saponije Osijek, kao i Koestlina Bjelovar, Brodomerkura Split te Mepasa iz Širokog Brijega je Mirko Grbešić, navodi se u priopćenju Hypo-Alpe-Adria Grupe.

Vlasnik 80 posto dionica bila je tvrtka Dalmatien Beteiligungsgsgsesllschaft, regionalna tvrtka kći Hypo Alpe-Adria-Consultantsa, koji će i nadalje u Maraski zadržati 20 posto udjela.

Predsjednik Nadzornog odbora Maraske i direktor Hypo Alpe-Adria-Consultantsa Gerhard Süss ističe da Hypo Alpe-Adria-Grupa dugoročno želi osigurati nastavak proizvodnje te 150 radnih mjesta u Maraski.

U priopćenju nije objavljena vrijednost transakcije niti vrijeme do kada bi trebala biti realizirana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙