FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moderni gusari haraju indonezijskim akvatorijem

LONDON, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Iako su moderni gusari uprvoj polovici 2005. za trećinu smanjili svoje "aktivnosti" u odnosuna prošlu godinu, indonezijski akvatorij i dalje je vrlo opasan, agusarskim rajem polaku postaju i vode kod Somalije, doznaje se usrijedu iz izvješća Međunarodnog pomorskog ureda (IMB).
LONDON, 20. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Iako su moderni gusari u prvoj polovici 2005. za trećinu smanjili svoje "aktivnosti" u odnosu na prošlu godinu, indonezijski akvatorij i dalje je vrlo opasan, a gusarskim rajem polaku postaju i vode kod Somalije, doznaje se u srijedu iz izvješća Međunarodnog pomorskog ureda (IMB).

U prvih šest mjeseci zabilježeno je 127 napada na trgovačke brodove, šest brodova je bilo oteto, 176 članova posade uzeti su za taoce, a 12 mornara je kidnapirano, upozorava IMB.

Prema istom izvoru, indonezijski je akvatorij zadržao prvo mjesto po opasnosti, s 42 napada. To je trećina svih napada na trgovačke brodove u prvoj polovici godine.

Direktor IMB-a Pottengal Mukundan objašnjava da su "zahtjevi za otkupninom veći nego ikada a pregovori za oslobađanje plovila i posade su sve teži i duži".

Uz Indoneziju, te Somaliju, najopasnije je u vodama Nigerije i Iraka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙