FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tužiteljstvo BiH istražuje pokušaj uvoza hladnog oružja iz Kine

SARAJEVO,16. kolovoza 2005.(Hina) - Dvojica kineskih državljana podistragom su Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zbog sumnje da suumiješana u pokušaj ilegalnog uvoza više tisuća komada različitoghladnog oružja u BiH.
SARAJEVO,16. kolovoza 2005.(Hina) - Dvojica kineskih državljana pod istragom su Tužiteljstva Bosne i Hercegovine zbog sumnje da su umiješana u pokušaj ilegalnog uvoza više tisuća komada različitog hladnog oružja u BiH.

Kako su u utorak prenijeli sarajevski mediji, istraga je pokrenuta na temelju prijava Uprave za neizravno oporezivanje BiH čiji su službenici u nekoliko navrata otkrili pokušaj ilegalnog uvoza robe kineskog podrijetla.

Početkom kolovoza u jednom kontejneru koji je trebao sadržavati isključivo tekstilnu robu pronađeno je 620 sablji i mačeta te 180 različitih noževa za koje je utvrđeno kako su bili vrhunske izrade.

Krajem lipnja u carinarnici u Tuzli pronađeno je više pd devet tisuća komada hladnog oružja, uključujući noževe, metalne palice za borbu, boksere i tzv. japanske zvijezde (šurikeni).

Prijave koje je zaprimilo državno tužiteljstvo u Sarajevu odnose se na pokušaj ilegalnog uvoza robe vrijedne više od 45 tisuća eura.

Hladno oružje koje se u BiH pokušava prošvercati iz Kine do sada se nigdje nije nudilo u prodaji a istraga tek treba otkriti kome je bilo namijenjeno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙