FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mofaz: za dva mjeseca u Gazi više neće biti izraelskih vojnika

JERUZALEM, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obraneShaoul Mofaz izjavio je u razgovoru za dnevni list Yediot Aharonot odsrijede da za otprilike dva mjeseca u Pojasu Gaze više neće bitiizraelskih vojnika.
JERUZALEM, 27. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelski ministar obrane Shaoul Mofaz izjavio je u razgovoru za dnevni list Yediot Aharonot od srijede da za otprilike dva mjeseca u Pojasu Gaze više neće biti izraelskih vojnika.

Potvrdio je da će izraelska vojska napustiti koridor Philadelphia duž granice između Pojasa Gaze i Egipta, u trenutku kada se bude konačno povlačila s tog područja.

Odlaskom iz tog koridora Izrael će evakuirati čitav Pojas Gaze koji s izraelskog gledišta više neće biti okupirano, pa ni autonomno područje.

Izraelska država se sve dosad nije htjela odreći nadzora nad tim koridorom dugim dvadesetak kilometara, strahujući od krijumčarenja oružja na palestinsko područje kroz tunele probijene ispod granice s Egiptom.

Izrael treba u roku od četiri tjedna počevši od 17. kolovoza evakuirati 21 židovsko naselje u Pojasu Gaze, a zatim povući vojsku i ukloniti svoje baze prije židovske nove godine, Rosh Hashane, koja se slavi početkom listopada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙