FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odbor za zaštitu Jadrana predlaže drugi model privatizacije Liburnije

RIJEKA, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana odnekontrolirane urbanizacije predložio je da se za opatijske LiburniaRiviera Hotele (LRH) nađe drugi model privatizacije po kojem bigrađani koji su stvarali dobra ubirali plodove svoga rada.
RIJEKA, 13. kolovoza 2005. (Hina) - Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije predložio je da se za opatijske Liburnia Riviera Hotele (LRH) nađe drugi model privatizacije po kojem bi građani koji su stvarali dobra ubirali plodove svoga rada.

U priopćenju danas dostavljenom Hini zahtijeva od hrvatske Vlade promjenu odluke o prodaji Liburnije koja je donesena bez javnosti i bez građana koji su dobra stvarali.

Odbor smatra kako se u mnogim primjerima pokazalo fatalnim kad su prodavane strateške razvojne grane, u našem slučaju turizam, koji je temelj opstanka na priobalju.

"Rasprodajom dobara oduzima se pravo građanima da gospodare svojim prostorom i otvaraju se vrata mešetarima da preprodajom, dolaze do ogromnih zarada", ističe Odbor, napominjući kako su prostor i nekretnine naša "nafta", naša sadašnjost i budućnost - naš opstanak na moru.

"Nitko, pa ni Vlada nema pravo na taj način raspolagati nekretninama i prostorom, niti je za to dobila mandat", ističe Odbor za zaštitu Jadrana od nekontrolirane urbanizacije.

Upozorava na sve češće pokušaje rasprodaje zemljišta i nekretnina u vlasništvu općina, gradova i države na Jadranu te predlaže Vladi da priobalju pristupa kao ozbiljnom gospodarskom subjektu, a ne kao predmetu trgovanja.

"Promjenom zakona treba onemogućiti rasprodaju, i osigurati jednakomjeran, policentričan razvoj Hrvatske", smatra Odbor.

Opatijsko je Gradsko vijeće u četvrtak na izvanrednoj sjednici donijelo Deklaraciju kojom od Vlade zahtijeva da hitno povuče odluku o nagodbi i prodaji većinskog paketa dionica LRH holdinzima Dom i SN.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙