FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Do početka kolovoza natječaj za savjetnika za privatizaciju Ine

ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Do početka kolovoza trebao bi bitiraspisan natječaj za financijskog savjetnika za nastavak privatizacijeIne, a do konca toga mjeseca trebao bi biti odabran i savjetnik,neslužbeno se danas doznaje u Banskim dvorima.
ZAGREB, 21. srpnja 2005. (Hina) - Do početka kolovoza trebao bi biti raspisan natječaj za financijskog savjetnika za nastavak privatizacije Ine, a do konca toga mjeseca trebao bi biti odabran i savjetnik, neslužbeno se danas doznaje u Banskim dvorima.

Naime, Vlada bi sutra trebala odlučiti o osnivanju povjerenstva za koordinaciju nastavka privatizacije hrvatske naftne kompanije, a to bi povjerenstvo u kratkom roku moralo raspisati natječaj za financijskog savjetnika.

Uz raspisivanje natječaja, povjerenstvo bi, nakon rasprave s financijskim savjetnikom, predložilo Vladi najbolji model nastavka privatizacije Ine, odnosno prodaju 15 posto dionica putem burze.

Sam natječaj, kako se doznaje, već je definiran, ali se dotjeruje, pa se s detaljima ne želi izlaziti u javnost.

Prema neslužbenim informacijama iz Banskih dvora, na čelu povjerenstva mogao bi biti potpredsjednik Vlade Damir Polančec, a kao Vladini predstavnici u njemu bi bili i ministri financija i gospodarstva Ivan Šuker i Branko Vukelić.

I INA bi, procjenjuju Vladini izvori, također trebala osnovati tim koji bi dnevno komunicirao s povjerenstvom koje bi Vlada trebala osnovati sutra.

Hrvatska Vlada prije otprilike mjesec i pol dana donijela je odluku da se u drugoj fazi privatizacije Ine 15 posto dionica te tvrtke ponudi na burzi.

Prva faza privatizacije Ine provedena je 2003. godine, a krajem te godine strateški partner Ine postao je mađarski MOL koji je za 25 posto plus jednu dionicu Ine platio 505 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙